Hvor ofte bør man bytte madrass? Forklart

En god madrass koster ganske mye penger, men til gjengjeld kan den være med deg i ganske lang tid fremover. Som andre ting har likevel ikke madrasser evig levetid, og man må regne med å bytte madrasser etter en stund. Men hvor lenge er det normalt å forvente at en madrass kan holde før den bør byttes ut?

Som regel kan man forvente at en madrass kan leve i omtrent 10 år alene, eller 15 år hvis man har overmadrass over den. Man merker at madrassen bør byttes ut hvis man ikke får like god kvalitet på søvnen som tidligere.

Seng med puter på

Man må med andre ord bytte ut en del madrasser i løpet av et helt menneskeliv, så madrasser er absolutt ikke noe man har med seg gjennom hele livet dersom man setter pris på god nattesøvn.

Det finnes derimot noen ting du kan gjøre for å øke levetiden til madrassen din.

Slik får du madrassen til å ha lenger levetid

Når man først har brukt mange titalls tusen kroner på en madrass vil man jo at den skal leve så lenge som mulig, og det er noen enkle grep man kan ta for å øke levetiden til madrassen.

Det beste du kan gjøre for å øke levetiden til madrassen din er å gi den en overmadrass. Disse gir økt komfort, og beskytter madrassen din mot svette og støv. Merk at overmadrasser er ganske tynne, og bør byttes ut 2 – 3 ganger i løpet av madrassens levetid.

I tillegg kan man også kjøpe en madrassbeskytter. Disse er nok en liten madrass som ligger over madrassen og overmadrassen, og tar imot det meste av svette, støv og ting som faller ned fra kroppen når man sover. Fordelen med overmadrassen er at den kan vaskes i vaskemaskin, så da slipper man å bytte den så ofte!

I praksis kan man få vasket vekk store deler av kroppssekreter ved å vaske madrassebeskytteren regelmessig.

Et annet tiltak man kan gjøre for å forlenge levetiden til en madrass på er ved å snu den 2 – 4 ganger i året. Noen liker også å snu den hver gang man vasker overmadrassen din. Ta gjerne en runde med støvsugeren på madrassen og overmadrassen samtidig.

Les også:

Legg igjen en kommentar