Hvor ofte bør man bytte puter? Forklart

En dårlig og slitt pute kan føre til dårlig og ustabil søvn, så det er vel verdt å ha noen gode kvalitetsputer. Som med det meste her i livet må man regne med å bytte ut putene sine fra tid til annen, men hvor lenge kan man egentlig forvente at en pute skal vare før man må bytte den ut med nye puter?

Det er forventet at en vanlig pute har 2 års levetid før den begynner å bli såpass slitt at den vil påvirke nattesøvnen negativt. Så man bør regne med å bytte puter omtrent annenhvert år, men noen puter holder lenger hvis man har flaks.

Seng med puter på

Husk at puter er noe man har hodet på hver eneste natt, og de fylles opp med svette over tid. Dette ødelegger og sliter på innholdet i puten, så det er helt normalt at de blir slitte etter noen år i tro tjeneste.

PS. visste du også at puter bør vaskes hver tredje måned?

Dyrere puter bør ha noe lenger levetid enn de aller billigste putene, men man kan likevel ikke forvente at de kommer til å fungere godt i år etter år.

De aller billigste putene man kan kjøpe til 40kr på Jysk er forventet å ha kortere levetid enn disse to årene. Disse har nokså lite fyll, og dette vil klumpe seg og bli altfor kompakt etter relativt kort tid.

Slik forlenger du levetiden til putene

Det er mulig å forlenge levetiden til puter ved å riste og slå på dem daglig. Dette sørger for at de holder fasongen sin lengre, og støv og annet skitt faller ut fra puten istedenfor å samles opp inne i fibrene.

Les også:

Legg igjen en kommentar