Hvor ofte bør man bytte dyne? Forklart

Det er få ting som er like godt å ha som en god dyne, og de fleste av oss har egne sommer- og vinterdyner. Selv om man ikke trenger å bytte dyne spesielt ofte er også dyner et produkt som har en viss forventet levetid, og man må regne med å bytte ut dynen sin med en ny etter en viss tid. Men hvor lang levetid er det egentlig forventet at en dyne har?

Det er forventet at en dyne skal være god i minst 5 – 10 år, så dyner har nokså lang levetid. Når det har gått ti år fra innkjøpet av dyna bør du regne med at det er på tide å bytte den ut med en ny dyne, men du merker jo selv når den er så slitt at det er på tide med en ny.

Seng med puter på

Det er selvsagt ikke slik at dyner går ut på dato, men det som skjer er at de over tid mister fluffyheten sin, og blir mer kompakte og tette. Det kan fungere å vaske dynen for å få den i form igjen, men før eller siden må den rett og slett byttes ut med en ny.

Les også: Slik fungerer vektdyner.

Grunnen til at dyner har en lenger forventet levetid enn puter og overmadrasser er enkelt nok at du ligger på de to andre, mens dynen stort sett er over deg. Da blir det mindre svette og ting som faller ned på dynen, og med riktig bruk vil den ha lite slitasje. Puter har jo på sin side kun en forventet levetid på ca. 2 år.

Les også:

Legg igjen en kommentar