Hva er halvpensjon? Forklart

Når man bestiller sydentur får man ofte mulighet for å bestille mat- og drikkepakker som «all inclusive», «fullpensjon» eller «halvpensjon», men hva er egentlig alle disse? I denne artikkelen skal vi se nærmere på hva halvpensjon er for noe.

Halvpensjon betyr at frokost og ett ekstra måltid (vanligvis middag) er inkludert i prisen. Noen ganger er det frokost og lunsj, men i de fleste tilfeller er det snakk om frokost og middag. Drikke til middag er normalt ikke inkludert i halvpensjon.

Hotell i syden

Når man bestiller halvpensjon i forbindelse med et hotellopphold til en sydentur er det vanlig at hotellet serverer en buffet til frokost og middag som man kan forsyne seg av. Noen ganger er det enkel drikke som vann og juice inkludert til måltidetn, men både brus og alkohol må kjøpes ved siden av.

Dersom man ikke ønsker å spise ute hver dag på ferieturen sin kan halvpensjon være et godt alternativ. Da slipper man å stresse over hvor mye man kontanter man må ta med for å spise ute, og kan ha mye bedre kontroll over feriebudsjettet siden all maten til frokost og middag er forhåndsbetalt.

Det kan være store variasjoner i hvor god kvalitet det er på maten hos hoteller som tilbyr halvpensjon, så det er lurt å gjøre litt undersøkelser av hotellet før man bestiller en reise til et resort med halvpensjon.

Les også:

Legg igjen en kommentar