Forskjell på halvpensjon, helpensjon og all inclusive forklart

Når man skal reise til syden eller bestille hotellovernattinger får man gjerne tilbud om å bestille hotellet sammen med en viss mengde inkludert mat og drikke på hotellet. Her brukes det ord som halvpensjon, helpensjon, all inclusive, drikkepass og lignende begreper, men hva inneholder egentlig disse?

Halvpensjon inkluderer frokost og middag uten drikke. Helpensjon inkluderer frokost, lunsj og middag uten drikke. All Inclusive inkluderer frokost, lunsj, middag og all drikke (både med og uten alkohol).

Hotell i syden

Det er verdt å merke seg at dette er en slags standardoppskrift, og det finnes sikkert noen reiseselskaper som kan finne på å lage sin egen definisjon på disse begrepene. Så det er sterkt anbefalt å sjekke opp hva som mener med begrepene på nettsidene til den aktøren du bestiller fra.

Til tross for dette vil de aller fleste følge den definisjonen som vi hadde ovenfor.

Helpensjon nærmere forklart

Helpensjon inkluderer som regel frokost, lunsj og middag. Her får man gjerne melk, juice eller noe annen enkel drikke til frokost, men må betale for drikke til lunsj og middag selv.

Med helpensjon får du ganske god kontroll over budsjettet på turen, da du ikke trenger å kjøpe noe av mat utenfor hotellet. Det vil likevel bli en del utgifter knyttet opp mot drikke til måltidene, spesielt hvis man vil ha brus eller alkohol til både lunsj og middag.

Halvpensjon nærmere forklart

Halvpensjon er en type avtale hvor man får frokost og ett ekstra måltid inkludert i summen. Det er aller vanligst at frokost og middag er inkludert, men i noen tilfeller vil halvpensjon inkludere frokost og lunsj.

Som med helpensjon kan man forvente enkel drikke til frokost, men å måtte betale for drikken til det andre måltiden selv.

Resorthotell i Egypt

All Inclusive nærmere forklart

All Inclusive kan jo oversettes til «alt er inkludert», så her får man det meste av mat, drikke og snacks under oppholdet. Du kan forvente å få frokost, lunsj og middag inkludert, og drikke til alle måltidene. Her inkluderes som regel lokal brus og lokal alkohol, men noen steder inkluderes også internasjonal drikke.

Med All Inclusive er det også normalt at hotellet tilbyr en snackbar eller lignende. Her kan det for eksempel være litt enkel snacks mellom lunsj og middag, som bakst, is eller lignende. Her kan man gjerne gå og forsyne seg av snacksen mens man tar seg et bad i hotellets basseng, og det er veldig uformelt.

Noen hoteller har egen bar som er åpen for alle med All Inclusive fra formiddagen og frem til kvelden. Her er det som regel bare å forsyne seg.

Er det verdt å betale for å få inkludert mat og drikke på hotellet?

Det er jo opp til hver enkelt om det lønner seg å velge mat inkludert på hotellet eller ikke. Dersom du liker å spise ute og prøve nye steder er det jo ikke spesielt kjekt å være bundet til å spise både middag og lunsj på hotellet hver dag, men om du derimot er en person som liker å bruke dagene ved bassenget eller på stranda og gjerne liker å slappe av på hotellet kan det være vel verdt det.

Så lenge du har tenkt å benytte deg av alle måltidene vil det som regel lønne seg. Prisen per måltid blir betydelig lavere om du bestiller helpensjon eller all inclusive sammenlignet med om man skulle betalt for alle måltidene på en restaurant.

Les også:

Legg igjen en kommentar