Hvilke lokale lover er spesielle for Japan? Forklart

Japan er kjent for sine unike kulturelle normer og skikker, og noen av disse er også reflektert i landets lokale lover. Denne artikkelen vil belyse noen spesielle lover som gjelder i Japan.

Noen lokale lover i Japan kan virke overraskende for besøkende, som forbudet mot røyking på gaten, men å kjenne til disse lovene vil bidra til å gjøre ditt opphold i landet mer behagelig og problemfritt.

Shibuya-distriktet i Tokyo, Japan

Forbud mot røyking på gaten

Lokale røykelover I mange byer i Japan, inkludert Tokyo og Kyoto, er det forbudt å røyke på gaten og i offentlige rom.

Dette er for å beskytte ikke-røykere og forhindre passiv røyking. Brud på denne loven kan resultere i bøter.

Røykeområder

For å imøtekomme røykere, finnes det spesielle røykeområder i byene. Disse kan være inne i restauranter, kafeer og barer, eller på offentlige steder som togstasjoner og i parker. Det er viktig for røykere å benytte seg av disse områdene for å unngå bøter.

Kirsebærblomsting i Japan

Skjenking av alkohol til mindreårige

Aldersgrense for alkohol I Japan er det ulovlig å servere, selge eller gi alkohol til personer under 20 år. Denne loven gjelder både for japanske borgere og besøkende til landet. Brud på denne loven kan resultere i bøter og andre straffereaksjoner.

Alkohol i offentligheten

Selv om det er tillatt å drikke alkohol på offentlige steder som parker og strender, er det viktig å huske på aldersgrensen og unngå å servere alkohol til mindreårige.

Et shintoshrine i Hiroshima, Japan

Strenge narkotikalover

Nulltoleranse for narkotika Japan har svært strenge narkotikalover, og besittelse eller bruk av ulovlige stoffer kan resultere i lange fengselsstraffer og høye bøter. Dette inkluderer også stoffer som er lovlig i andre land, som marihuana og CBD-olje.

Konsekvenser for utlendinger Utenlandske statsborgere som bryter narkotikalovene i Japan risikerer ikke bare straff, men også utvisning fra landet og forbud mot å komme tilbake.

Les også:

Legg igjen en kommentar