Vaskemiddel uten enzymer forklart

Når man leser om vaskeanbefalinger for ulike typer klær får man innimellom råd om å vaske i vaskemaskinen med det som kalles «vaskemiddel uten enzymer». Men hva er egentlig enzymer, og hvordan vet man om vaskemiddelet sitt inneholder enzymer?

Vaskemidler uten enzymer er vaskemiddel som Milo eller andre vaskemidler beregnet for ull og silke. Disse har ikke enzymer, og er derfor mye mer skånsomme mot det man vasker.

Enzymer er bare en betegnelse for en prosess som gjør en kjemisk prosess raskere, men når man snakker om enzymer og klesvask vil disse enzymene være så effektive til å vaske at de også vil bryte ned ullfiber eller annen type sarte fiberstoffer.

Så om du skal vaske dyner, dunjakker, ulltøy eller lignende bør du bruke vaskemiddel uten enzymer. Da holder fibrene seg mye bedre, og du slipper å risikere at noe blir ødelagt.

De aller fleste vanlige vaskemidler inneholder enzymer, så hvis det ikke er en type vaskemiddel beregnet for skånsom vask som Milo eller lignende vil den nesten garantert ha enzymer.

Les også:

Legg igjen en kommentar