Hvordan tørke puter uten tørketrommel

Puter som vaskes i vaskemaskin blir utrolig tunge, da alt av innhold fyller seg helt opp med vann. Når man skal lese tips om hvordan man tørker puter er det vanligste svaret at man skal ha dem i tørketrommel med 3 – 4 tennisballer, men hva gjør man dersom man har en våt pute uten tilgang til tørketrommel?

For å tørke puter uten tørketrommel bør man ideelt sett vaske dem om sommeren. Å henge opp putene utendørs er nemlig det beste alternativet, for her vil de tørke godt og jevnt. Sørg for å riste på dem minst hver halvtime gjennom dagen, så får man fordelt dun eller fiber jevnt ut over hele puten slik at den blir ordentlig tørr.

Når man tørker puter utendørs bør man ikke ha dem i direkte sollys, da dette kan sørge for at puta blir stiv og sprø, og på sikt går i stykker. Så tørk den heller på en skyggefull plass, som gjerne er litt varm til tross for skygge.

Det er hakket vanskeligere å tørke puter uten tørketrommel på vinteren. Her må man bare ta tiden til hjelp, og henge opp putene på et fornuftig sted. Igjen er det veldig viktig å riste og dytte på puten veldig ofte for å sørge for at alle fibrene eller dunene blir fordelt rundt om i puta. Da forhindrer du at de klumper seg, eller ennå verre, at de i midten forblir våte i mange dager og begynner å mugne.

Les også: Slik vasker du dunjakker!

Det er mye enklere å tørke puter med tørketrommel

Det er altså ganske mye slit med å skulle tørke puter uten tørketrommel, spesielt på vinteren når man ikke kan tørke dem utendørs .Du sparer deg faktisk for veldig mye slit og strev hvis du tørker putene i en tørketrommel, så vi anbefaler virkelig dette hvis du har mulighet. Her er det bare å putte én og én pute i tørketrommelen med 3 – 4 vaskeballer eller tennisballer, og da den ut for å riste den hvert 15. minutt. Da tørker den på kort tid!

Les også:

Legg igjen en kommentar