Er det verdt å bruke en madrassbeskytter? Forklart

Madrassbeskyttere har blitt populært de siste ti årene, og skal ligge på toppen av madrassen og eventuelt også over overmadrassen. Men er det egentlig noe poeng i å bruke en madrassbeskytter hvis man allerede har overmadrass?

Den store fordelen med en madrassbeskytter er at den er så tynn at den kan vaskes i vaskemaskinen, så når den har samlet opp svette og andre stoffer som legger seg i madrassebeskytteren kan man enkelt nok vaske den i vaskemaskinen for å kvitte seg med alle disse.

Seng med puter på

Uten madrassbeskytteren ville alle disse svettestoffene og andre stoffer fra kroppen legge seg i overmadrassen. Denne kan jo ikke vaskes, og blir dermed liggende helt til man bytter ut overmadrassen eller madrassen med en ny en.

En god madrassbeskytter kan derfor øke levetiden til madrasser med ganske mye, og siden de er såpass billige er det en god investering for de aller fleste.

De billigste madrassbeskytterne koster bare noen få hundre kroner, og de fleste butikker som selger madrasser selger også passende madrassbeskyttere som passer til madrassen din.

Det er absolutt verdt å bruke de få hundrelappene en madrassbeskytter koster, så kan du regne med bedre levetid før du må bytte overmadrassen og madrassen din.

Hvor ofte skal man vaske en madrassbeskytter?

Det anbefales å slenge madrassbeskytteren i vaskemaskinen omtrent annenhver måned, så dette er noe man bør gjøre relativt ofte. Jo renere madrassbeskytteren er, jo mer svette og andre ting kan den absorbere slik at det ikke fester seg i overmadrassen.

Det finnes også vannavstøtende madrassbeskyttere. Disse er gode for personer med middallergi, men husk at disse må vaskes på en spesiell måte for å unngå at de mister den vannavstøtende egenskapen sin.

Les også:

Legg igjen en kommentar