Førjulstiden i London – dette bør du få med deg

Europeiske storbyer er generelt sett svært koselige om du er ute etter førjulsstemning, og London er ikke noe unntak der. I hele desember er hele byen mer eller mindre gjort om til en ordentlig juleby, og en reise til London i desember kommer garantert til å gi deg julestemning. 

Det fine med London er at det går fly ned dit flere ganger om dagen, og disse koster heller ikke all verdens. Det er en by de fleste av oss er litt kjent med fra før av, så det er både raskt, enkelt og billig å dra en tur til London i førjulstiden for å få litt ekstra julestemning. Det er også en super anledning til å kjøpe inn noen unike julegaver fra butikker vi ikke har her hjemme i Norge. 

Juleshopping i London

De store handelgatene i London som Oxford Street, Regent Street og Bond Street blir dekket av julepynt på kryss og tvers, og de fleste butikkene pynter og gjør om store deler av butikken til å ha et juletema. Hvor enn man går kommer man til å se julepynt og høre julemusikk! 

Som man kanskje forventer blir det enda mer folksomt i den allerede folksomme byen, og de populære handleområdene blir helt stappfulle av folk som skal kjøpe julegaver. Køene for å betale i kassene blir lengre, og det er generelt litt mer slitsomt å handle, så det anbefales ikke å dra til London for å shoppe om du synes det er hektisk nok med julehandelen her hjemme i Norge. 

Les også: Hva slags prisnivå er det i London?

Om man derimot overlever folkemylderet er det gode muligheter for å få tak i mange spennende julegaver i London, for dette er jo en av de beste storbyene for shopping i hele Europa. 

Dra på julemarked i London

Om du er ute etter skikkelig julestemning er det få ting som er like bra som å dra på et julemarked, og i London er det ikke bare ett julemarked. Nei, i London er det minst en håndfull ulike julemarkeder, hver av dem med sine egne spesialiteter og fokus. 

Det mest kjente julemarkedet i byen er Winter Wonderland. Dette er et enormt julemarked midt i Hyde Park, og er kjent for å ha flere hundre koselige treboder som selger julemat, drikke og ikke minst gaver, samt utallige attraksjoner for både barn og voksne. Her settes det for eksempel opp et enormt pariserhjul som gir knallgod utsikt over hele parken og store deler av byen, mens for de minste barna er det mange ulike tivoliattraksjoner. Det er også en stor skøytebane inne i Winter Wonderland, samt en scene hvor det fremføres teater og kor. 

Ellers er det flere andre julemarkeder i byen, og disse er kanskje litt mer avslappende enn Winter Wonderland er. Om man reiser med barn er Tate Modern er naturlig stopp, for dette julemarkedet har fokusert spesielt på barn og familier, mens voksne kanskje heller bør legge turen til South Bank. Her er det spesielt stort utvalg av julemat fra hele verden, så her får man smakt mye godt. 

Les også:

Legg igjen en kommentar