Trenger man vaksiner for å reise til Japan? Forklart

Når man planlegger en reise, er det viktig å vurdere eventuelle helsemessige forberedelser, inkludert vaksiner. Denne artikkelen tar for seg vaksinasjonsanbefalinger for reisende til Japan.

Det er ingen obligatoriske vaksiner for å reise til Japan, men enkelte anbefalinger kan gjelde avhengig av reiseruten og reisendes helsetilstand.

Bygning i Tokyo, Japan

Anbefalte vaksiner for reisende til Japan

Generelle anbefalinger For de fleste reisende til Japan, anbefales det å være oppdatert på rutinemessige vaksinasjoner som MMR (meslinger, kusma og røde hunder), difteri-tetanus-kikhoste, polio og influensa.

Disse vaksinasjonene beskytter mot sykdommer som kan være mer utbredt i Japan enn i reisendes hjemland eller som kan gi økt risiko under reisen.

Et shintoshrine i Hiroshima, Japan

Spesifikke vaksinasjoner

I noen tilfeller kan det være anbefalt å vurdere spesifikke vaksinasjoner avhengig av reisens varighet, destinasjon og aktiviteter.

Japansk encefalitt er en virussykdom overført av mygg som kan forekomme i landlige områder i Japan, særlig på øya Kyushu.

Risikoen for å bli smittet er generelt lav for de fleste reisende, men vaksinasjon kan vurderes for personer som skal oppholde seg lenge i landet eller delta i aktiviteter med høy risiko for myggstikk, som fotturer eller camping.

Shibuya-distriktet i Tokyo, Japan

Reisende med underliggende helsetilstander

For personer med underliggende helsetilstander, som nedsatt immunforsvar, kan det være ekstra viktig å sørge for at alle vaksiner er oppdaterte før avreise.

Det er også viktig å rådføre seg med en helsepersonell eller reiseklinikk for individuell vurdering av vaksinasjonsbehov.

En geisha i Kyoto, Japan

Les også:

Legg igjen en kommentar