Hvordan finne personnummer til barna sine

Du er ikke alene om å glemme det fem siste sifrene i personnummeret til barna dine, og det er en feil veldig mange både nye og til og med erfarene foreldre gjør fra tid til annen. Det er jo tross alt ikke så ofte man får bruk for det.

Det er et par måter man kan finne personnummeret til barna sine på, og i denne artikkelen skal vi se nærmere på et par ulike muligheter.

Finn personnummeret til barna sine på Skatteetaten sine nettsider

Den enkleste måten å finne personnummeret til barna sine på er ved å gå til Skatteetaten sine nettsider. Logg inn og klikk på «Mine opplysninger». Velg «Se mine opplysninger i Folkeregisteret». Derfra kan du klikke på en fane som heter «Familie», så kommer informasjon om barna dine, inkludert personnummeret opp.

Du må ha MinID eller BankID for å logge inn på Skatteetaten sine nettsider, men alle norske borgere med foreldreansvar for barna skal få opp informasjon om personnummeret til barna sine der.

Dette er den absolutt enkleste måten å finne personnummeret til barna sine på, etter at denne informasjonen ble fjernet fra mange andre tjenester.

Et alternativt sted å finne personnummeret til barna er ved å melde adresseendring hos Folkeregisteret, som også gjøres via Skatteetaten sine nettsider. Underveis i prosessen får du valget om du skal flytte alene eller sammen med barna sine, og kan huke av for hvilke barn som skal flytte med deg. Der står det også personnummeret deres.

Finn personnummeret til barna sine via viktige dokumenter

En enkel måte å finne personnummeret til barna sine på er ved å bla frem i gamle dokumenter eller lete etter passet til barnet ditt. Det er ikke alltid like lett å huske hvor man la fødselsattesten, men dersom du har innkallelser til sykehus eller spesialist, eller andre offentlige brev til barnet er personnummeret som oftest skrevet i toppen av innkallelsen.

Dersom du har fått barn etter 3. mai 2019 ligger fødselsattesten på Altinn.no. Dette er en offentlig tjeneste for kommunikasjon mellom private og det offentlige, og der er det bare å bla bakover for å finne frem fødselsattesten. Noen får også andre brev til barnet på Altinn, så det er verdt å logge inn der for å sjekke etter dokumenter uansett om du fødte barnet før eller etter 3. mai 2019.

Dersom barnet ditt har eget pass vil dette ha personnummeret stående i det. Nå er det jo ikke slik at alle barn har pass, men om dere har reist til utlandet med barnet har det trolig fått sitt eget pass, og her står altså personnummeret selv om selve passet er gått ut på dato.

Det var andre måter for å finne personnummeret til barna sine frem til 2021

Frem til 2021 kunne du sjekke opp personnummeret til barna dine enkelt og raskt på Helsenorge sine nettsider. Da var det bare å logge inn på Helsenorge.no med BankID og velge et barn som var registrert på deg, så lå informasjonen om personnummeret deres tilgjengelig der. I begynnelse av 2021 ble det derimot endret slik at dette var for sensitive opplysninger til å ha på nettsiden, så nå har de helt fjernet all informasjon om dette.

Nå er det så vidt vi vet kun Skatteetaten som har disse opplysningene tilgjengelig på nettsiden sin.

OBS: Denne artikkelen har vært gjennom flere omfattende endringer siden den først ble publisert. Originalt var det en guide for å finne personnummeret til barna sine via Helsenorge og på nett, men så har myndighetene fjernet disse mulighetene av diverse grunner. Så nå er både metoden og artikkelen helt ulik, og grunnen til den omfattende endringen er selvsagt at de gamle måtene ikke lenger fungerer.

Om du vet om noen andre måter å finne personnummeret til barna på må du gjerne dele det i kommentarfeltet!

Les også:

19 kommentarer om “Hvordan finne personnummer til barna sine”

  • Oi, det har du jammen rett i. Det ser ut som om Helsenorge har endret på nettsidene. Men jeg fant ut av hvordan man fortsatt finner det der, så nå er artikkelen oppdatert med en ny måte 😉

   Her er fremgangsmåten når du er logget inn på barnet ditt på Helsenorge:
   «Velg barnet ditt, og klikk så på navnet til barnet i menyen. Velg fanen «Kontaktinformasjon» under «Profil og innstillinger«, og klikk så på der det står «Hva burde helsepersonell vite om deg?«. Der får man opp informasjon om barnets navn, foreldre, adresse og ikke minst personnummer.»

   Dette er også oppdatert i teksten til selve artikkelen.

   Takk for at du sa ifra om feilen!

   Svar
   • ÅÅÅ takk! jeg har lett og lett inne på helsenorge og endelig fant jeg det med enne hjelpen!

    Svar
   • Hei. Om du trenger hjelp utover det som står i artikkelen anbefaler jeg å kontakte Skatteetaten.

    Svar
  • Hei. Da må du nok ta kontakt med Skatteetaten for å få opplysningene fra folkeregisteret. Eventuelt logge inn på Folkeregisteret sine nettsider. Men jeg er ikke 100 % sikker på om de gir dem ut der siden jeg ikke kan sjekke dette selv, men tror det er et fornuftig sted å starte.

   Svar
  • Hei, Aurora.
   Ja, det har blitt endret igjen. Artikkelen er oppdatert, men det er dessverre ikke så enkelt å finne ut av det lenger 🙁 Det virker som om myndighetene har fjernet personnummeret til barn fra alle offentlige tjenester man kan logge seg inn på.

   Svar
 1. Virker som dette er endret igjen, finner ikke dette på noen av mine barn som er registert på meg

  Svar
  • Det er bare folkeregisteret som har denne informasjonen nå. Man må ringe dem.

   Svar
  • Hei, Marius.

   Ja, det er dessverre endret igjen 🙁

   Nå må man bestille ny fødselsattest fra Skatteetaten for å få personnummeret til barna sine. Alternativt er det bare å begynne å lete i gamle skuffer og skap etter dokumenter som inneholder nummeret..

   Svar
  • Hei, Liza.

   Godt tips! Jeg oppdaterte artikkelen til å inkludere tipset om at man kan finne personnummeret til barna i passet deres. Takk for tilbakemelding!

   Svar
 2. Hvis man bor med barna, og går på Skatteetaten for å melder flytting, vil personnummeret til barna man bor med dukke opp underveis i prosessen.

  Svar
 3. Informasjonen er tilgjenglig fra Skatteetatens Min Side.

  Klikk på ‘Mine opplysninger’ -> Se mine opplysninger i Folkeregisteret
  I neste siden trykker du på Familie, så skal du finne fram.

  Svar
  • Tusen takk for tipset, Nils!

   Nå har jeg oppdatert artikkelen til å gjenspeile denne veldig mye enklere metoden 🙂

   Svar

Legg igjen en kommentar