Kan man reise til Mallorca på vinteren? Forklart

Den spanske middelhavsøya Mallorca har vært en av de mest populære reisemålene for nordmenn som vil til syden i mange tiår nå, men det er jo først og fremst en destinasjon man reiser til på sommerhalvåret. Men er det egentlig ålreit å være på Mallorca på vinteren også?

Hvordan er været og temperaturen på Mallorca på vinteren?

Det er viktig å være klar over at det blir kaldt på Mallorca på vinteren, og i januar er for eksempel middeltemperaturen 6 grader på det laveste, og 12 grader på det høyeste. Her trenger man å kle seg godt med både bukse, genser og kanskje en tynn jakke for å unngå å fryse, og det er ikke like koselig å sitte ute og spise på kvelden når temperaturen bikker ned mot 10 grader. Det er først i mai at temperaturene begynner å bikke over 20 grader, så frem til da kan man ikke regne med å ligge på stranda eller spasere rundt i t-skjorter.

Badetemperaturen er ennå kaldere, og det er helt uaktuelt for de fleste å bade i sjøen på Mallorca om vinteren. Det er rett og slett veldig kaldt! Det er rundt månedsskiftet mellom mai og juni at det begynner å bli greie badetemperaturer i vannet, selv om mange av oss kanskje foretrekker å drøye det ennå en måned for å få mer behagelige temperaturer.

Les også: Er det hai i Middelhavet utenfor Mallorca? Forklart.

Dette har ført til at turistsesongen på Mallorca varer fra senvåren til sent på høsten, og mye av tingene som er rettet mot turister har vinterstengt. Både hoteller, badeland, restauranter og til og med en del butikker lar lokalene stå tomme i et halvår utenfor sesongen, for så å starte opp igjen til våren. Dette er ikke et stort problem for deg som skal reise til Mallorca på vinteren, men det er greit å være klar over at en del ting kan være stengt. Dette gjelder spesielt byer hvor det er mye fokus på turisme, som f.eks Alcudia eller Magaluf.

Man kan gjøre mye spennende på Mallorca om vinteren

Til tross for at det ikke er sesong for å plaske i bassenget, ligge på stranda eller sole seg, så er det mye artig man kan gjøre på Mallorca om vinteren. Det er jo en vakker øy med mye spennende natur, gamle byer proppfulle av gamle bygninger som er verdt å studere, og selvsagt bør man også legge en tur til storbyen Palma de Mallorca. Her er det gode muligheter for shopping, for her er det større utvalg av butikker enn det man finner i vår egen hovedstad her hjemme i Norge.

Om du liker å være aktiv og se på natur så er Mallorca på vinteren helt perfekt. Det er gode temperaturer for å sykle rundt på øya, uansett om man vil prøve seg på fjellturer eller bare sykle langs landeveier. Det er flere vakre naturparker spredt rundt på øya hvor man kan gå lange turer så frem man holder seg til stien.

En potensielt problem med å reise til Mallorca på vinteren er at så godt som alle hoteller er stengt, så det kan være litt vanskelig å finne et sted å bo. Det er derimot mulig å få tak i en leilighet til en nokså rimelig penge, men ikke forvent full hotellservice på disse leilighetene. De fleste hotellene stenger en gang i slutten av oktober, og åpner igjen i mai neste år.

Les også:

Legg igjen en kommentar