Guide: Priser for alle strømmetjenester forklart (2022)

I Norge finnes det litt for mange strømmetjenester allerede, og skal du abonnere på alle blir det dyrt! Vi har samlet sammen en oversikt over hvor mange kroner du må ut med hver måned hos de ulike strømmetjenestene som er tilgjengelig her i Norge, så er det mye enklere for deg å vurdere hvilke du skal abonnere på.

Vi har det vi tror er en komplett oversikt over norske strømmetjenester, samt info om hvor mye de koster. Vi har inkludert strømmetjenester for både film, TV-serier, lydbøker og musikk.

Pris for Netflix

Netflix er fortsatt kongen av strømmetjenester her i Norge, og har en prismodell hvor du betaler mer om du vil kunne strømme på flere skjermer samtidig eller ha bedre oppløsning på innholdet.

Gratis periode: Nei, men noen serier er gratis.

Basis (1 skjerm, standard oppløsning): 89 kroner per måned.

Standard (2 skjermer, Full HD): 109 kroner per måned.

Premium (4 skjermer, 4K): 159 kroner per måned.

Pris for Viaplay

Viaplay er kanskje den mest populære strømmetjenesten etter Netflix, og har utrolig mye kult innhold, inkludert alt egenprodusert innhold fra TV3 og medfølgende kanaler. Prismodellen er basert på om du bare vil se nyheter, se filmer og tv-serier, eller se sport.

Viaplay sin logo

Viaplay Film & Serier: 139 kroner per måned.

Viaplay Medium: 349 kroner per måned.

Pris for TV 2 Play (Tidligere TV2 Sumo)

TV 2 Play er strømmetjenesten fra TV2, og har alt det egenproduserte innholdet til TV2 og TV2-eide kanaler. Her viser de også sykling, Premier League og mye annen sport. Prismodellen er tidvis litt rar, for det er hele 7 ulike pakker du kan velge mellom, avhengig av om du skal se sport eller ikke, og om du ønsker å se reklame.

TV 2 Play sin logo

Nyheter med reklame: 59 kroner per måned.

Nyheter: 99 kroner per måned.

Film og serier med reklame: 79 kroner per måned.

Film og serier: 129 kroner per måned.

Sport, film og serier: 179 kroner per måned.

Premier League og sport: 519 kroner per måned.

Total: 549 kroner per måned.

Pris for Discovery+ (tidligere dplay)

Discovery+ er det nye navnet til tjenesten som tidligere het dplay, men de har tydeligvis lyst til å kopiere Disney+ i merkevaren sin, så da byttet de navn til discovery+. Innholdet er det samme, og du får se alt fra Discovery sine kanaler, så vel som alle kanalene som tidligere tilhørte TV Norge, som MAX, FEM og sånt. Her er det en prismodell som avhenger av om du ønsker sport, TV-kanalene eller bare tv-serier.

Det er verdt å merke seg at Discovery+ stort sett kun har innhold fra TV-kanalene sine, så her er det ikke filmer og sånt. Men om du vil se Gold Rush, Kongen Befaler, Åndenes Makt, Insider eller Neste Sommer er dette strømmetjenesten for deg.

Discovery+ sin logo

Gratis: En del programmer er tilgjengelig med en gratis brukerkonto.

Underholdning: 79 kroner per måned.

Live: 129 kroner per måned.

Sport: 179 kroner per måned.

Pris for HBO Max

HBO Max har veldig mange gode TV-serier, inkludert en haug egenprodusert materiale, pluss mange gode filmer. Prismodellen er veldig enkel med kun ett abonnement som gir deg tilgang til alt innholdet.

HBO Nordic sin logo

Gratis: 1 ukes gratis prøveperiode.

HBO Max: 89 kroner per måned.

Pris for Disney+

Da Disney+ endelig kom til Norge tok den oss med storm, og ble raskt en veldig populær strømmetjeneste. Her finner du innhold fra både Disney+, så vel som National Geographic, Marvel, Star, Pixar og mer.

Disney+ sin logo

Månedspris Disney+: 89 kroner.

Årspris Disney+: 890 kroner.

Pris for SF Anytime

SF Anytime fungerer litt ulikt fra de andre strømmetjenestene for filmer, for her betaler du per film istedenfor en månedlig kostnad. Noen filmer kan kjøpes, andre må leies, og prisen er deretter.

Det er også mulig å kjøpe TV-serier hvor du kan betale per episode eller sesong.

Det er ganske store variasjoner i prisen for ulike TV-serier og filmer, så om du er interessert i spesifikke filmer eller serier er det best å gå til nettsiden deres, søke den opp, og se hvor mye den faktisk koster der.

SF Anytime sin logo

Film: 29 – 59 kroner per film.

TV-serier (episode): 9 – 29 kroner.

TV-serier (sesong): 49 – 99 kroner.

Pris for Amazon Prime Video

Amazon Prime Video er en strømmetjeneste fra netthandelgiganten Amazon. Tjenesten er tilgjengelig i Norge nå, og har mye unikt innhold som American Gods, Good Omens, Jack Ryan og The Grand Tour.

Gratis: 30 dager gratis prøveperiode.

Prime Norge: 65 kroner per måned.

Pris for Paramount+

Paramount+ lanseres i slutten av mars 2021, og vil ha mange store og kjente TV-serier og filmer, inkludert noen egne produksjoner som Two weeks to live, Everyone is Doing Great, City on a hill.

Paramount+ sin logo

Gratis: 7 dager gratis prøveperiode.

Standard medlemskap: 69 kroner per måned.

Pris for Strim

Strim er en slags blanding av flere strømmetjenester og TV-kanaler, og har ikke noe eksklusivt innhold i seg selv.

Med Strim kan du heller strømme de vanligste TV-kanalene, mens de bedre pakkene samtidig gir deg tilgang til flere andre strømmetjenester som HBO Nordic og Viaplay. Dersom du har abonnement hos mange ulike strømmetjenester kan du kanskje spare en del på å heller gå over til Strim.

Strim kommer med ulike størrelser på pakkene sine, og ved å gå over til et bedre abonnement får du også tilgang til flere TV-kanaler og flere strømmetjenester.

Strim sin logo

Gratis: Strim pleide å ha gratis prøveperioden, men den har blitt fjernet.

Strim Litt: 199 kroner per måned.

Strim Mye: 349 kroner per måned.

Strim Mye + Sport: 398 kroner per måned.

Strim Mest: 399 kroner per måned.

Strim Mest + Sport: 448 kroner per måned.

Pris for Spotify

Spotify er verdens mest populære strømmetjeneste for musikk, og her finner man så godt som all utgitt musikk. Om du liker å høre på musikk er stort sett Spotify det beste valget, selv om andre heller foretrekker Apple Music eller Tidal.

Prisstrukturen er i utgangspunktet kun en premiumutgave, men det finnes alternativer hvor familiemedlemmer eller romkamerater kan samle abonnementet sitt for å få billigere Spotify Premium.

Spotify sin logo

Gratis: Spiller alle sanger, men kun i shuffle-modus og med reklame mellom sanger.

Spotify for studenter: 65 kroner per måned.

Spotify Premium: 109 kroner per måned.

Spotify + Headspace: 169 kroner per måned.

Spotify Premium Duo (to kontoer på samme adresse): 149 kroner per måned.

Spotify Premium Family (fire kontoer på samme adresse): 189 kroner per måned.

Les også: Slik får du billigere Spotify som student.

Pris for Storytel

Storytel er den mest populære tjeneste for å strømme lydbøker i Norge, og her får du tilgang til tusenvis av lydbøker for en månedlig utgift. Prisstrukturen er slik at alle har tilgang til alle lydbøkene, men om dere er flere i familien som skal høre sammen kan dere oppgradere abonnementet for å høre flere lydbøker samtidig. Da kan dere ha hver deres konto og høre samtidig uten at den andre brukeren avbrytes.

Storytel sin logo

Gratis: 14 dagers gratis prøveperiode.

Storytel Unlimited: 189 kroner per måned.

Storytel Family (to kontoer): 249 kroer per måned.

Storytel Family Plus (3 kontoer): 309 kroner per måned.

Pris for Fabel

Fabel er også en strømmetjeneste for lydbøker, som også har et enorme utvalg, for ikke å snakke om mange gode, norske lydbøker. Her kan du høre så mange lydbøker du bare møtte ønske, og prisen er den samme uansett om du hører på én eller 20 lydbøker i løpet av perioden du er medlem.

Dersom du strømmer mye lydbøker vil det trolig fort lønne seg å være abonnement hos Fabel eller Storytel, da begge disse gir mye valuta for pengene når man hører mye på lydbøker.

Prisstrukturen hos Fabel er enkel; enten så er du betalende medlem, eller så er du ikke det. Enkelt og greit!

Fabel sin logo

Gratis: 2 ukers gratis prøveperiode.

Standard abonnement: 179 kroner per måned.

Pris for Strive

Strive er en slags strømmetjeneste for sport, og har rettigheter til å sende mange ulike fotballkamper. Her kan man blant annet se mye fotball fra spansk og italienske ligaer.

Strive sin logo

Standard abonnement på Strive: 99 kroner per måned.

Pris for Apple Music

Med Apple Music kan du strømme så mye musikk som du måtte ønske, akkurat på samme måte som Spotify. Om du velger Apple Music eller Spotify er egentlig opp til hver enkelt, for begge tjenestene har egentlig det meste som er utgitt av musikk.

Apple Music sin logo

Student: 49 kroner per måned.

Individuelt: 99 kroner per måned.

Familie: 149 kroner per måned.

Pris for Tidal

Også Tidal er en musikktjeneste som lar deg strømme så mye musikk du ønsker. Den skiller seg ut fra Spotify og Apple Music ved at du kan strømme musikk i tapsfri kvalitet der med et HiFi-abonnement, noe mange musikkelskere er veldig glad for.

Tidal sin logo

Premium: 99 kroner per måned.

HiFi: 199 kroner per måned.

Familie Premium: 149 kroner per måned.

Familie HiFi: 299 kroner per måned.

Pris for YouTube Music

Med YouTube Music kan du lytte til musikk fra YouTube uten å få annonser, uten å være koblet til internett, eller uten å ha en aktiv skjerm på. Dersom du liker å bruke YouTube til musikk er dette et godt valg.

YouTube Music Premium sin logo

Gratis: 1 måned gratis prøveperiode.

Vanlig abonnement: 99 kroner per måned.

Pris for Mubi

Mubi er en litt alternativ strømmetjeneste for filmer hvor de har kurerte filmvisninger. Dette gjør at de velger én ny film hver dag, og når denne er vist har du 30 dager på deg å se filmen før den forsvinner fra tjenesten.

Med andre ord er Mubi en super tjeneste for deg som ønsker å oppdage nye og kanskje litt sære filmer. Det er ikke spesielt godt utvalg av store og kjente filmer der, men det er heller ikke poenget.

Det er også noen utvalgte leiefilmer på Mubi som du kan leie i et døgn, selv om heller ikke dette utvalget er stort å skryte av.

Mubi sin logo

Gratis: 7 dagers gratis prøveperiode.

Standard Mubi-abonnement: 99 kroner i måneden eller 708 kroner per år.

Leiefilm: 44 kroner per film.

Pris for C More

C More er en strømmetjeneste hvor man får tilgang til et bibliotek med innhold for en fast månedspris, på samme måte som Netflix eller Viaplay. C More driver også en TV-tjeneste med samme navn, men har også en egen strømmetjeneste man kan abonnere på uten å ha TV-pakker fra dem.

C More sin logo

C More-medlem: 99 kroner per måned.

Pris for VG+

VG+ er jo egentlig et plussabonnement til avisa VG, men de har også en del videoinnhold du får tilgang til dersom du er plussmedlem. Vi er personlig ikke spesielt begeistret for innholdet der, men om du er det kan du jo tegne et abonnement der. Prismodellen er slik at du kan spare penger på å binde deg til lengre perioder.

VG+ sin logo

Uke med VG+: 39 kroner.

Måned med VG+: 75 kroner.

3 måneder med VG+: 189 kroner.

År med VG+: 695 kroner.

Mangler vi noe, eller har feil info?

Strømmeselskapene oppdaterer stadig prisene sine, og selv om vi jevnlig sjekker dem og følger med på prisendringer kan det være feil på denne siden. Vi blir derfor veldig glade om du sier ifra i kommentarfeltet nedenfor, så skal vi rette opp i det så fort som mulig!

Denne artikkelen inneholder annonselenker for Viaplay, Storytel, Strim og Fabel.

Les også:

Legg igjen en kommentar