Hvordan se gratis film og TV-serier lovlig

Ingenting er mer digg enn å slappe av med en film eller en god TV-serie, men dagens strømmetjenester koster litt penger. I denne artikkelen skal vi derfor se på hvordan du kan se gratis film og TV-serier rett i nettleseren din!

Vi er ikke noe fan av å piratkopiere innhold, så alt i denne artikkelen er 100 % lovlig. Hvis du ønsker å lære hvordan du får tak i filmer og TV-serier ulovlig får du gå et annet sted.

Nedenfor har vi altså samlet inn noen av de beste tjenestene for å se gratis film og gratis TV-serier på internett. Utvalget er ikke det samme som hvis du betaler for et strømmeabonnement, men det er flere gode muligheter likevel.

Se filmer og TV-serier på NRK Nett-TV

Alle som bor i Norge har tilgang til alt innholdet på NRK Nett-TV helt gratis, og kan se dette når som helst. Her laster NRK opp alle filmene de sender på TV, samt så godt som alle TV-seriene. Noen TV-serier og filmer ligger tilgjengelig i flere år, mens andre kun ligger der i en viss periode etter at episoden eller filmen gikk på lineær TV.

NRK Nett-TV har ikke verdens beste utvalg av filmer, men det er mange gode TV-serier der. Du finner både egne NRK-produksjoner, så vel som internasjonale TV-serier og filmer.

Netflix sitt gratisinnhold

Netflix har begynt å tilby et utvalgt gratisinnhold, og her er det først og fremst snakk om ulike egenproduserte TV-serier. Det er en del forskjellig du kan sjekke ut der, så ta en tur innom for å se hva du kan se på helt gratis.

Gratisinnholdet til Netflix er ment for å vise hva slags innhold man kan forvente på Netflix, så poenget med den er å rekruttere nye brukere av tjenesten.

Netflix ser ut til å rotere på hva de har tilgjengelig som gratisinnhold jevnlig, så det kan være verdt å stikke innom fra tid til annen.

Se gratis på Viafree

Viafree er en gratisvariant av Viaplay. Det er mye mindre innhold på Viafree, og du må regne med å se reklame der. Man finner først og fremst TV-serier på Viafree, og stort sett har de kun den nyeste sesongen tilgjengelig for gratis strømming.

Om du ønsker å se gamle sesonger eller mer innhold må du konvertere over til Viaplay hvor du må betale for å få tilgang det ekstra innholdet.

Discovery+ har en del gratis innhold

Akkurat som Viafree har Discovery+ også en del gratis innhold i form av TV-serier du kan se gratis i bytte mot å få servert litt reklame. Her kan du se innholdet til TV Norge, Discovery-kanalene, FEM, Max og flere. Her er det en del gratis innhold, men du må oppgradere til et betalende abonnement for å få tilgang til alt sammen.

Discovery+ sin logo

Se etter gratisfilmer på YoutTube

YouTube kan brukes til så mye, og det er faktisk noen filmselskaper som laster opp filmene sine helt lovlig der. Da kan du strømme filmene rett på YouTube! Her kan du ikke forvente å se noen AAA-filmer, men det er nok av kortfilmer og B-filmer tilgjengelig.

Se filmklassikere på Open Culture, Internet Archive eller Classic Cinema Online

Dersom du liker filmklassikere er det utrolig mye å velge mellom helt gratis på internett. Det er nemlig utrolig mange gamle filmer som er lastet opp for å strømmes på internett helt gratis og lovlig, og noen aktører som lar deg strømme gamle filmklassikere er:

  • Open Culture. Her er det litt over 1 100 filmer tilgjengelig.
  • Internet Archive. Der finner du over 10 000 filmer, 3 000 kortfilmer, og 3 500 stumfilmer!
  • Classic Cinema Online. Her er det ikke lange stort utvalg som hos de to andre ovenfor, men istedenfor fremmer de populære og gode filmer fra tidlig 1900-tallet. Om du ønsker å se noen av de gamle klassikerne er dette et godt valg, og du får god hjelp til å finne ut hvilke filmer som faktisk er verdt å bruke tid på (for hvem skal vel uansett se over tusenfilmer?).

Ettersom rettighetene på mange av disse filmene er gitt til offentligheten er det mange ulike strømmetjenester som tilbyr dem, så du er ikke låst til å bruke en av de tre ovenfor heller.

Se B-filmer på Tubi

Tubi kan du lage en brukerkonto helt gratis for å få tilgang til alt innholdet deres. Der kan du bare glemme å se populære filmer som har gått på kino eller som finnes på de betalte strømmetjenestene, men istedenfor finner du et stort utvalg av B-filmer.

Så dersom du liker å se noen uslepne diamanter kan dette være en gullgruve for deg. Noen av filmene er overraskende bra, mens andre har åpenbare feil eller mangler. Det er i alle fall skikkelig mye innhold tilgjengelig, og du kan strømme gratis filmer helt lovlig der i bytte mot litt reklametid.

Mange strømmetjenester tilbyr en gratis prøveperiode

Om utvalget på de gratis strømmetjenestene for film og TV-serier ikke var nok kan du skaffe deg en gratis prøveperiode på mange ulike strømmetjenester.

  • HBO Nordic tilbyr 1 ukes gratis prøveperiode.
  • Amazon Prime Video tilbyr 30 dager gratis prøveperiode.
  • Strim tilbyr 14 0 dagers gratis prøveperiode (denne har blitt fjernet).
  • Mubi tilbyr 7 dagers gratis prøveperiode.

For å få den gratis prøveperioden må du nesten alltid legge inn kortinformasjonen din, og når prøveperioden er over blir du belastet for én måned. Du bør derfor avslutte abonnementet ditt like etter at du oppretter kontoen din. Da kan du fortsatt bruke det i prøveperioden, men abonnementet blir ikke automatisk fornyet når tiden går ut.

Denne artikkelen inneholder annonser for Viaplay og Strim.

Les også:

Legg igjen en kommentar