Hvordan snitte blomster

Ved å snitte blomsterbuketten vil du øke levetiden til blomstene betydelig, og det tar mye lengre tid før blomstene visner og dør.

Man bør absolutt snitte så godt som alle blomsterbuketter før man setter dem i vann i vasen, og i denne artikkelen skal du lære nøyaktig hvordan du lager perfekte snitt på blomstene.

Når du snitter blomster skjærer du et skrått snitt ca. 4 centimeter oppe på stilken med en så skarp kniv som mulig. Unngå å legge press på stilken, og prøv å få snittet så rent som du klarer. Unngå å bruke saks, sløve kniver eller brødkniver, da disse vil legge press på stilken når du snitter dem, noe som reduserer hvor mye vann og næring blomstene kan ta opp fra vannet.

Butikk med blomster

Ved å snitte på skrått vil det være størst overflate for vannopptak, og dette fører til at blomstene lever lenger enn om du bare skjærer dem rett over.

Blomstene bør så settes i en vaske med rent vann. For å holde blomstene pene så lenge som mulig bør du bytte eller etterfylle vannet daglig (avhengig av type blomst), og plukke ut døde blader og sånt som havner i vannet.

Les også:

Legg igjen en kommentar