Hvordan ta vare på blomsterløk

Blomsterløk er en flott måte å legge til farger og variasjon i hagen din. Ved å ta godt vare på dem kan du nyte vakre blomster år etter år.

I denne artikkelen vil du lære alt du trenger å vite om hvordan du tar vare på blomsterløk, fra planting og vanning til overvintring og deling. Følg disse trinnene for å få mest mulig ut av blomsterløkene dine og skape en fantastisk hage.

Valg av blomsterløk og planting

Velge blomsterløk

Når du velger blomsterløk, se etter friske, faste løk uten synlige skader eller mugg. Større løk vil ofte produsere større og mer imponerende blomster, men også mindre løk kan gi vakre resultater.

Planting av blomsterløk

Plant blomsterløk på høsten for vårblomstrende arter, og om våren for sommerblomstrende arter. Grav et hull som er omtrent tre ganger så dypt som løkens høyde, og plasser løken med den spisse enden opp. Fyll hullet med jord og vann grundig.

Vanning og gjødsling

Vanning av blomsterløk

Vann blomsterløk regelmessig, spesielt i løpet av vekstsesongen. Hold jorden fuktig, men ikke våt. Overdreven vanning kan føre til at løkene råtner.

Gjødsling av blomsterløk

Gi blomsterløk næring ved å legge til en balansert, langsomt frigjørende gjødsel ved planting og igjen når blomstene begynner å visne. Dette vil bidra til å styrke løkene og sikre rikelig blomstring i påfølgende år.

Overvintring og deling

Overvintring av blomsterløk

Mange blomsterløk er flerårige og kan overvintre i jorden. Etter at blomstene har visnet, la bladene dø tilbake naturlig før du fjerner dem. Dette gir løken tid til å lagre energi for neste års vekst.

Deling av blomsterløk

Når blomsterløkene blir overfylte eller begynner å produsere færre blomster, kan det være lurt å dele dem. Grav opp løkene etter at bladene har dødd tilbake, og skill forsiktig løkene som har dannet seg rundt den opprinnelige løken. Plant disse på nytt for å spre blomsterprakten i hagen din.

Les også:

Legg igjen en kommentar