Lønn som barnehagelærer: Så mye tjener barnehagelærere i 2022

Å jobbe som barnehagelærer kan være en svært givende jobb, og hvis du trives i et hektisk arbeidsmiljø hvor man virkelig kan påvirke hverdagen til barna kan det være den perfekte jobben for deg. Men som med alle jobber er det jo viktig å tjene litt penger, så hva kan man forvente i lønn som barnehagelærer?

I 2022 har nyutdannende barnehagelærere en forventet startlønn på 435 000 kroner i året (36 250 kroner i måneden), mens gjennomsnittlig årslønn ligger på 536 300 kroner i året. Her begynner man altså på rundt 435 000 kroner og jobber seg oppover etter som man får mer erfaring.

Barnehage

Barnehagelærer eller barnehageassistent?

En barnehagelærer tjener altså en god årslønn sammenlignet med andre yrkesgrupper, og vil for eksempel ha over 100 000 kroner mer i minstelønn / startlønn enn det en ufaglært barnehageassistent har (barnehageassistenter har rundt 325 800 kroner i minstelønn).

Å ta en tre år lang utdanning for å bli barnehagelærer kan derfor være fornuftig hvis du vet at du trives med å jobbe i barnehage. Mange begynner å jobbe som barnehageassistent før de bestemmer seg for å utdanne seg til barnehagelærere.

Det er mulig å utdanne seg til barnehagelærer samtidig som man jobber som barnehageassistent, og mange tar også utdanningen på deltid. Da kan man tjene litt penger mens man er under utdanning, og får dessuten god arbeidserfaring underveis.

Det er også mulig å ta videreutdanning som barnehagepedagog, noe som foregår ved å ta ett år ekstra utdanning etter at man er ferdig utdannet barnehagelærer. Da kan man forvente ennå høyere lønn igjen.

PS. alle tallene er brutto lønn, altså summen før man betaler skatt.

Les også:

Legg igjen en kommentar