Lønn som barnehageassistent: Så mye tjener barnehageassistenter i 2022

For mange er en jobb i barnehage en god måte å tjene penger på samtidig som man får en givende arbeidsdag hvor man kan hjelpe barna med å lære nye ting. Uten utdanning vil de fleste som jobber i barnehage få stilling som barnehageassistent, men hvor mye kan man egentlig forvente å tjene som barnehageassistent i 2022?

I 2022 er minstelønna for barnehageassistenter 325 800 kroner i året (27 150 kroner i måneden, eller ca. 160 kroner i timen), mens gjennomsnittlig årslønn er på 423 720 kroner før skatt. Som med andre yrker vil man gradvis stige i lønn ettersom man får mer ansiennitet og erfaring, noe som gjør gjennomsnittslønna betydelig høyere enn minstelønna.

Barnehage

Man ser på statistikken at barnehageassistenter som jobber i private barnehager har i gjennomsnitt rundt 20 000 kroner mer i årslønn så det kan godt tenkes at man tjener litt ekstra når man jobber i en privat barnehage sammenlignet med en offentlig en.

Når man jobber privat er det opp til hver enkelt arbeidsgiver å bestemme hvor mye lønn de ønsker å tilby sine ansatte, men minstelønna er sikret av tariff, så den skal du aldri gå under!

Ellers er det altså mye å tjene på å jobbe noen år, og ansienniteten vil ha mye å si for lønna – spesielt for de som jobber i det offentlige.

Les også: Lønn som barne- og ungdomsarbeider forklart.

Man trenger ikke utdanning for å jobbe som barnehageassistent

Man trenger ingen utdanning for å jobbe som barnehageassistent, så for mange unge som ønsker å få seg en fulltidsjobb uten en spesiell utdanning er dette et godt valg. Her får man altså en minstelønn på rundt 325 000 kroner i året uten utdanning, noe som kun er litt under det man får i lønn som butikkmedarbeider. Men til gjengjeld får man en mye mer spennende og variert arbeidsdag.

Les også:

Legg igjen en kommentar