Hvor lang tid tar det før betakaroten virker? Forklart

Betakaroten er et populært kosttilskudd for de som ønsker å få en dypere brunfarge. Man bruker betakaroten ved å ta tilskudd daglig, men det er anbefalt å begynne å ta betakaroten en liten stund før man faktisk begynner solingen. Så, hvor lang tid tar det egentlig før betakaroten fungerer?

Det tar rundt en ukes tid før betakaroten virker, så det anbefales å begynne med betakaroten minst 1 til 2 uker før du begynner solingen. Full effekt får man som regel etter 3 til 4 ukers bruk.

Det er mange som begynner å bruke betakaroten allerede i april måned, så har man fått full effekt i starten av mai når solen begynner å bli litt sterkere. Deretter bruker de kosttilskuddet gjennom hele sommeren for å få mest mulig utbytte av solingen gjennom hele sommeren.

Soler seg på stranda

Så det er ingen fare hvis du reiser til syden om en ukes tid, for da er det bare å begynne. Men du vil få ennå bedre effekt om du begynner 3 til 4 uker før du reiser til syden eller solseongen begynner her i Norge.

Kan man bruke betakaroten med solarium?

Alle typer sol fungerer sammen med betakaroten – både vanlig sol og solarium. Det er mange som velger å bruke betakaroten i en bruningsprosess hvor de tar solarium, men det er opp til hver enkelt om man vil gjøre eller ikke. Men man får like god effekt av betakarotenet i solarium som vanlig.

Dersom du jevnlig tar solarium kan du bruke betakaroten jevnlig i denne perioden, og bør da altså starte med tilskuddet minst en ukes tid før du soler deg i solariumet.

Les også:

Legg igjen en kommentar