Hvor lang tid tar det før gress spirer? Forklart

Den beste måten å få en fin gressplen på er ved å så gresspirer. Det er best å så disse tidlig i sesongen for å sikre seg en god gressplen hele sommeren, men det er heller ikke umulig å plante gress i juli om man er litt sent ute.

Men hvor lang tid tar det egentlig før gress spirer?

Gress spirer til å bli en god gressplen omtrent 3 – 4 uker etter planting i mai og tidlig juni, men bruker bare 2 ukers tid på å spire på sommeren. Med riktig vanning og nok sol vil man se små spirer allerede etter 3 – 5 dager etter såing.

Gressplen

Ellers vil også temperaturen og været ha mye å si for hvor lang tid det tar før gresset spirer. Gresspirer trenger både varme og vann for å vokse best mulig, så finn frem hagesprederen på de varmeste dagene, så skal du se at det vokser raskt til!

Det frarådes å plante gresset før mai måned, da gresspirer trenger ganske varmt vær for å begynne å vokse. For selv om en vanlig gressplen vokser allerede i august trenger spirene mer varme enn etablert gress for å begynne å vokse. Resultatet er at de fleste opplever at gresset ikke begynner å spire i det hele tatt i hele april.

Les også:

Legg igjen en kommentar