Hvor lang tid tar det før Paracet virker? Forklart

Paracet er en av de første medisinene folk bruker når de har ulike typer smerte i kroppen, og denne fungerer ofte godt mot både hodepine, feber, muskelsmerter og mye annet. Men hvor lang tid tar det før Paracet begynner å virke etter at man tar den?

Paracet begynner å virke etter ca. 30 minutter, men det er først etter 1 til 2 timer at man får full effekt av Paraceten. Men de aller fleste vil begynne å kjenne en lindring allerede etter halvtimen, og dermed en gradvis økning i lindringen den neste timen.

Som regel varer effekten av Paracet i mellom 4 og 5 timer etter at man tok medisinen, og effekten avtar gradvis. Det anbefales å vente med å ta mer smertestillende til effekten har avtatt helt.

Sykt barn som er forkjøla

Hvorfor tar det lang tid før Paracet virker?

Grunnen til at det tar en halvtimes tid før Paracet virker er at den må først brytes ned i magesekken din, og deretter må virkestoffet i medisinen fraktes rundt i kroppen. Dette er jo en prosess som tar en liten stund, og dette er altså grunnen til at man må regne med å vente minst en halvtimes tid fra man tar Paracet til man begynner å få effekt.

Virker Paracet raskere om man tar flere?

Nei, det er ikke slik at Paraceten virker raskere om du tar flere samtidig. Mengden med Paracet har ingen innvirkning på tiden det tar før den begynner å virke, og du må regne med å vente en halvtime selv om du tar to stykker.

Virkestoffet må jo gjennom akkurat den samme prosessen selv om du tar flere, og denne går ikke noe raskere selv om du tar flere på én gang.

Les også:

Legg igjen en kommentar