Blir maten faktisk sunn med air fryere? Forklart!

En air fryer er et kjøkkenapparat som nylig har blitt veldig populært. Denne dingsen fungerer ved å bruke varmluft for å steke mat, og den erstatter på mange måter en frityrsteker sine oppgaver ved å lage crispy mat uten å måtte bruke så mye olje. Denne oljen er ikke bare usunn, den kan også være vanskelig å kvitte seg med.

Når man frityrsteker mat bruker man jo nemlig enorme mengder med olje som trekker inn i maten. Å frityrsteke pommes frites er jo veldig usunt, men med en air fryer kan man lage mat som smaker mer eller mindre likt helt uten å bruke olje.

Så da kommer jo spørsmålet; blir maten faktisk sunn når man steker den med en air fryer?

Dersom du sammenligner en air fryer med en frityrsteker vil en air fryer gi betydelig sunnere mat. Så dersom du skal lage pommes frites eller søtpotetfries er en air fryer et veldig mye bedre valg.

Grunnen til at en air fryer er sunnere er jo enkelt nok at oljen som brukes i frityrstekingen gir mye usunt fett og unødvendige kalorier til maten, mens denne ikke brukes i det hele tatt i en air fryer.

Air fryeren er derimot ikke nødvendigvis sunnere enn når du steker maten i vanlig stekeovn eller mikrobølgeovn, så her er det ikke nødvendigvis noe å spare.

Om du er en som er glad i å frityrsteke mat bør du derfor prøve en air fryer. De koster fra knappe 400 kroner for de billigste modellene, til rundt 1 500 kroner for en skikkelig god en.

Som med annet kjøkkenutstyr får man det man betaler for, men de til under en tusenlapp fungerer helt OK hvis du bare er litt nysgjerrig på hvordan dette fungerer, og vil lage pommes frites eller noe sånt til kun et par personer. Med de kraftigere maskinene kan man få mange ekstrafunksjoner som luftgrilling, at den holder maten varm for deg, og mye sånt. Det er jo kjekt, men om det er verdt den ekstra summen må man nesten vurdere selv.

Denne artikkelen inneholder annonser for Kjell & Company og Bakeren og Kokken.

Les også:

Legg igjen en kommentar