Hvordan unngå trådløs skimming av bankkort

Som følge av pandemien har det blitt mye vanligere å betale med trådløs betaling med bankkortet når man handler i butikken. Dette er kjekt, for det går mye raskere og fører til at man slipper å ta på selve betalingsterminalen når man betaler for noe – gitt at det bare er snakk om en liten sum.

Bankkort med kontaktløs betaling sender ut radiosignaler som inneholder kortinformasjonen din. Når denne kommer i kontakt med en bankterminal vil man da betale. Det har vært eksempler på tyver og kriminelle som har utnyttet dette for å få tak i kortinformasjon, som så brukes for å kjøpe ting på over internett. De kan også tappe kortet ditt for mange småsummer på under 200 kroner uten å trenge PIN-koden din mange ganger før du rekker å oppdage det.

Det er ikke direkte vanlig at folk blir utsatt for svindel via trådløs skimming som det heter, men det skjer fra tid til annen. Heldigvis finnes det noe du kan gjøre for å unngå denne typen svindel.

Du kan nemlig beskytte deg mot trådløs skimming ved å bruke en RFID-blokker. Denne er utformet akkurat som et annet bankkort, og når det er tett på bankkortene dine vil det blokkere de trådløse radiosignalene som sendes ut av kontaktløse bankkort. Du er dermed helt sikret mot trådløs skimming!

En RFID-blokker er heller ikke spesielt dyrt. Den kan kjøpes for rett over en hundelapp hos steder som Kjell & Company. Når du kjøper en slik er det bare å legge den sammen med bankkortene i lommeboka, så beskytter den deg mot slik trådløs skimming. Den fungerer rett og slett ved at den også sender ut radiosignaler, men disse er spesialisert på å blokkere andre radiosignaler. Da vil ingen kunne lese av informasjonen som sendes ut fra de trådløst bankkortene dine.

Les også: Slik unngår du svindel på Finn.no.

I Norge regnes ikke trådløs skimming for å være et stort problem, i alle fall ikke per 2020. Det er flere eksempler på denne type kriminalitet i andre land rundt om i verden, men det er altså ikke et stort problem her i Norge. Det er derfor ikke slik at alle må ha en RFID-blokker, men det er kjekt å ha dersom du frykter å bli tappet for penger.

Det kan også være lurt å kjøpe inn en RFID-blokker når du skal reise til utlandet, spesielt om du reiser til land hvor slike type svindler er mer utbredt.

Denne artikkelen inneholder annonser for Kjell & Company.

Les også:

Legg igjen en kommentar