Holder det å klippe et bankkort i to, eller bør man klippe i mange biter? Forklart!

Når man enten avslutter et kredittkort eller får tilsendt et nytt bankkort fra banken sin får man som regel beskjed av utsenderen om å klippe det gamle kortet i stykker. Det er sikkert mange av dere som har lurt på akkurat hvor nøye man må være når man klipper i stykker bankkortet sitt, og endelig får dere svaret på det!

Hvorvidt det holder å klippe kortet i to avhenger av type kort. Gamle bankkort og kredittkort med kun magnetstipe kan fint klippes i to, så er man ferdig med saken. «Nye» kort med chip og kontaktløs betaling bør ødelegges bedre før du er 100 % sikker mot at noen kan bruke det.

Dersom du har chip eller kontaktløs betaling, noe de aller fleste vanlige bankkort har i dag, er det viktig å også klippe over chippen. Denne bør deles i to, mens resten av kortet også bør deles opp for å bryte magnetstripen.

Les også: Hvordan unngå skimming av trådløse bankkort.

Om du også har kontaktløs betaling bør du klippe slik at både chip og magnetstipe blir ødelagt, samt et par ganger til slik at kortet blir minst 7-8 biter. Da er man helt sikker på at kortet ikke kan brukes kontaktløst.

Det er liten sjanse for at det blir et problem uansett

Selv om man er litt slurvete med jobben når man klipper i stykker bankkortet eller kredittkortet sitt er det veldig liten sjanse for at det blir noen uheldige konsekvenser av det. Det er nemlig ikke meldt inn om noen tilfeller hvor oppklipte kort har blitt misbrukt, så det er ikke akkurat noe man trenger å bekymre seg mye over.

Men hvis man vil være på den sikre siden er det bare å følge rådene ovenfor, så er du 100 % sikker på at kortet ditt ikke kan misbrukes etter at du har klippet det i stykker.

Les også:

En kommentar om “Holder det å klippe et bankkort i to, eller bør man klippe i mange biter? Forklart!”

  1. Her er det makulering av kort som blir anbefalt, eller rett og slett levere inn utgåtte bank kort og/ eller kredittkort som enten har gått ut eller som man ønsker å kvitte seg med av andre årsaker. For noe er jo det å handle på kreditt no dritt rett og slett og da kan drt være godt å vite at disse kan man levere inn til banken og de vil destruere de slik at hverken en selv eller andre skal kunne benytte seg av dem.

    Svar

Legg igjen en kommentar