Tåler navnelapper å vaskes i maskin? Forklart!

Når man har barn som går i barnehage eller på barneskolen er det som regel veldig lurt å bruke litt penger på å kjøpe navnlapper som kan festes på både sko, klær, leker, skrivesaker, drikkeflasker og lignende ting, så minsker man risikoen for at ting forsvinner av seg selv.

Det er mange aktører som lar deg bestille personlige navnlapper til barna, som Askeladden Navnelapper. Der får man 120 navnelapper for i underkant av 200 kroner, levert rett hjem i postkassa etter 3-4 dager. Men et spørsmål mange har før de bestiller navnelapper er om de tåler vask i vaskemaskin?

I utgangspunktet tåler alle navnelapper å vaskes på vanlige programmer i vaskemaskinen, noe som vil si maks 60 grader. Så både vanlig vask på 40 grader og vask på 60 grader tåles fint av navnelappene uten at det blir en betydelig slitasje på dem.

Dersom du har såkalte strykelapper skal de også tåle å vakes på 90 grader, men dette vil ikke de klassiske klisterlappene tåle. Så hvis du må vaske klær på 90 grader med klisterlapper må du nok regne med å feste på nye navnelapper når klærne er ferdig vasket.

Les også: Bør man velge klistrelapper eller strykelapper? Forklart.

Tåler navnelapper tørketrommel?

Når det kommer til å tørke klær med navnelapper i tørketromler avhenger det av om du har klisterlapper eller strykelapper. Strykelapper vil nemlig fint tåle at klærne tørkes i tørketrommelen, mens klisterlappene ikke tåler det like godt. De vil som oftest overleve et par turer, men det vil medføre en betydelig slitasje i forhold til hvor godt navnelappene sitter.

Dersom du er en av dem som tørker nesten alle klær i tørkeltrommel kan det derfor være lurt å bruke strykelapper.

Denne artikkelen inneholder annonser for Askeladden Navnelapper. Dette har ikke påvirket selve innholdet i teksten.

Les også:

Legg igjen en kommentar