Styrkelapper eller klisterlapper til barna sine klær? Forklart!

Når barna går i barnehagen eller på barnskolen kan navnelapper være gull verdt. For hva er vel kjipere enn å kjøpe inn nye, flotte klær til barnet som bare forsvinner av seg selv? Med navnelapper blir det enklere for alle andre å vite hvilke plagg og ting som tilhører barnet ditt, så blir det aldri noe styr rundt å miste ting.

Navnelapper kommer i utgangspunktet i to ulike utgaver – strykelapper og klisterlapper. Mange lurer på hvilke type de skal velge, og det er ikke slik at den ene er bedre enn den andre. Tvert imot har begge typene litt ulike fordeler og ulemper sammenlignet med den andre, så her må man nesten gjøre opp sin egen mening.

For å gjøre prosessen enklere for deg har vi laget en liten samling over fordeler med de to ulike typene navnelapper, og hva denne typen gjør bedre enn den andre. Så er det bare for deg å velge den som passer best for ditt bruk.

Les også: Kan man vaske navnelapper i vaskemaskin? Forklart.

Fordeler med styrkelapper

Strykelapper er de klassiske navnelappene som strykes fast på tøyet. Her må man altså frem med strykejernet hver gang man skal feste en ny navnelapp, men det tar heldigvis ikke lange tiden å stryke fast hver navnelapp.

Her er noen av de største fordelene med strykelapper:

  • Sitter som støpt! Disse lappene smelter inn i klesfibrene, og det skal derfor veldig mye til før de falles av.
  • Tåler vask på 90 grader, i motsetning til klisterlappene som «bare» tåler 60 grader.
  • Tåler også tørketromler. Hvis du bruker en tørketrommel for å få klærne tørre raskt er det uten tvil strykelappene som er best.
  • Enklere å fjerne. Ved å varme opp strykejeret igjen kan du fjerne lappene nesten like enkelt som du satte dem på.
  • Fungerer godt på ull, fleece og lignende typer stoff. Med klisterlapper kan det noen ganger være vanskelig å få skikkelig feste på slik type stoff på grunn av for lav tetthet med klesfibre, men det er ikke noe problem med strykelapper.

Fordeler med klisterlapper

Klisterlapper er enkle i bruk, og fungerer enkelt nok ved at man fester navnelappen på klærne som om de var et klistremerke. Denne er uten tvil den enkleste løsningen, men ulempen er at den ikke sitter like godt som strykelappene. Likevel, i de aller fleste tilfeller sitter de mer enn godt nok!

Her er noen av fordelene med å velge klisterlapper:

  • Enklere å sette på. Å feste dem er nesten som å feste et klistremerke, så det kan gjøre på 10 sekunder rett før dere går ut døra på vei til barnehagen.
  • Kan brukes på andre ting enn bare klær. Disse er enkle å smette på leker barnet tar med seg rundt, uansett om det er på metallbiler, kosedyr, plastleker eller andre ting. Lappene sitter litt dårligere på for eksempel plast enn tøy, men det fungerer likevel ganske godt for en god stund.
  • Kan festes på sko. Det er nesten umulig å komme godt til med strykejernet på skoparene til barna, men med klisterlapper er det ikke et problem i det hele tatt.
  • Tåler vanlig maskinvast opptil 60 grader. De vil falle av om du vasker klærne på 90 grader, men tåler vanlig klesvask på 40 eller 60 grader helt fint.

Bestill navnelapper på internett

Personlige navnelapper bestiller man enkelt på nett fra en leverandør som Askeladden Navnelapper. Her betaler man rett under 200 kroner for et sett med 120 navnelapper, og velge selv om du vil ha strykelapper eller klisterlapper.

Det er ikke mulig å kjøpe en miks av både strykelapper og klisterlapper, så hvis du vil ha begge må du ha en remse av hver. 120 navnelapper går derimot overraskende fort tomt når man har et barn som vokser ut av tøyet lenge før det rekker å bli ordentlig slitt!

Du velger selv både ikon, farge, navn og eventuell annen informasjon du vil ha med på navnelappene. Mange synes det også er ålreit å legge med telefonnummer i tilfelle ungen glemmer igjen favorittbamser på en lekeplass eller lignende.

Når man bestiller navnelapper tar det omtrent 3-4 dager før de ligger i postkassa, så hele prosessen går faktisk veldig fort selv om du bestiller spesialproduserte produkter.

Denne artikkelen inneholder annonser for Askeladden Navnelapper. Dette har ikke påvirket selve innholdet i teksten.

Les også:

Legg igjen en kommentar