Hvordan vaske tøymunnbind

Tøymunnbind har blitt populært rundt om i verden, og stadig flere har også begynt å bruke dem i Norge. Den offisielle uttalelsen fra FHI er at de ikke aner hvor stor effekt de gir, og heller anbefaler bruk av medisinske munnbind, og at dersom man først skal bruke tøymunnbind er det viktig at man gjør det riktig.

Å bruke tøymunnbind riktig innebærer ikke bare riktig bruk, men også riktig håndtering når man skal vaske dem. Så i denne artikkelen skal du få svaret på hvordan du skal vaske og håndtere tøymunnbind for å unngå smitte.

Før man skal vaske tøymunnbind er det viktig at de oppbevares i en egen, lufttett pose fra de tas av til de skal vakes. Dette er fordi de på sett og vis fungerer som et filter, og det kan være både virus og bakterier på utsiden av stoffet, og da er det viktig at de ikke ligger fritt i rommet.

Les også: Slik bruker du tøymunnbind riktig.

Før vaskingen bør man kjøre vaskemaskinen en runde på kokvask for å drepe alt av potensielle bakterier og virus som ligger der.

Når selve vaskingen skal begynne bør du ta på et nytt munnbind og bruke hansker mens du håndterer de brukte munnbindene. Vask tøymunnbind på 60 grader uten å bruke tøymykner, men bruk vanlig mengde med vaskepulver. Legg ved et laken eller håndklær for å fylle opp maskinen med mindre du klarer å fylle hele vasken med tøymunnbind.

Etter vask skal de henges til tørk, og man bør unngå å klasse unødvendig mye på dem når de henges opp. Ikke bruk et tøymunnbind før det er 100 % tørt, for fuktige munnbind fungerer dårlig.

Les også: Må barn bruke munnbind? Forklart.

Og så er tøymunnbindene klare til å brukes på nytt. Aldri bruk et tøymunnbind du har brukt tidligere uten en ordentlig vask først! Det er derfor viktig å ha en del tøymunnbind liggende, for man må typisk bruke 4-5 stykker hver dag hvis man skal være mye på farta. Om du trenger flere tøymunnbind kan de bestilles fra nettsider som Vistaprint hvor du til og med kan skreddersy de med ditt eget motiv.

Denne artikkelen inneholder reklamelenker for Vistaprint og Apotekhjem.

Les også:

Legg igjen en kommentar