Kan man bruke munnbind med ventil? Forklart

Det er flere situasjoner hvor myndighetene anbefaler at man bruker munnbind, spesielt når man er på offentlig transport, og det er mange som har spørsmål rundt hvilken type munnbind man kan bruke eller ikke. En ting mange lurer på er om man kan bruke typiske byggplaggmunnbind, altså munnbind med ventil. Disse er jo mer behagelige å ha på seg, men er det greit å bruke disse for å hindre Covid?

Munnbind med ventil skal i utgangspunktet ikke brukes for å forhindre Covid-spredning. Dette er fordi ventilen lar luft passere, og er ikke finmasket nok til å stoppe virus. Utpust fra denne typen munnbind er dessuten ufiltrert, så dersom du selv er smittet vil ikke dette munnbindet ha noen stor effekt mot å hindre sykdomsspredning.

Man skal derfor holde denne typen munnbind til byggeplasser og andre steder hvor man vil beskytte seg mot å puste inn støv. Munnbind med filter gjør fint lite for å beskytte mot sykdomsspredning.

Les også: Hvordan bestille munnbind og ansiktsmasker på nett.

Vi anbefaler derfor istedenfor å kjøpe inn medisinske munnbind (kan bestilles fra Apotekhjem ved å klikke her) eller tøymunnbind. Tøymunnbind kan man enten lage selv eller bestille fra en aktør som Vistaprint hvor du kan velge design selv.

Denne artikkelen inneholder reklame for Apotekhjem og Vistaprint.

Les også:

Legg igjen en kommentar