Bør man ta ut laderen når man ikke lader? Forklart!

Det er mange dingser som må lades, og både mobil, nettbrett, laptoper, kontrollere til spillkonsoller, smartklokker og mer må puttes i laderen med jevne mellomrom. Det er mange som påstår at det er viktig å ta ut laderen fra støpselet / stikkontakten når man er ferdig med å lade dingsen sin, men stemmer egentlig dette?

Selv om mange ser ut til å anbefale å ta ut laderen fra støpselet når man er ferdig ladet, er det egentlig ikke nødvendig så lenge man har en god lader uten skader. Det verken koster stort i forhold til strømutgifter, eller er spesielt brannfarlig.

Les også: Slik kan du lade mobilen trådløst.

Er det brannfarlig å la ladere stå koblet til støpselet når man ikke lader?

Det er mange som tror at det er svært brannfarlig å la laderen stå koblet i mens den ikke lader mobilen eller hva man nå skal lade, men det er heldigvis ikke så farlig som mange tror.

Det er jo sant at det er en del boligbranner som starter via ladere, men det er typisk et par ting som skal til for at det skal skje. For det første skjer dette nesten kun når laderen faktisk er koblet til noe og lader det opp. Det er i denne situasjonen hvor laderen faktisk blir varm, og kan ta fyr.

Vanlige ladere vil heldigvis aldri ta fyr når de lader, selv når de lader opp noe. For at dette skal skje må det være en feil på laderen. Dette skjer heldigvis sjeldent, men spesielt piratkopierte ladere og uoffisielle ladere er mer utsatt. Dette er også grunnen til at man bør være litt forsiktig med å kjøpe nye ladere for $1 på eBay.

Bruker laderen strøm når man ikke faktisk lader tingen?

Mobilladere og andre ladere som står koblet til støpselet, men ikke er koblet til mobilen eller dingsen de skal lade, bruker bittelitt strøm, men ikke mye. Økonomisk sett spiller det ingen rolle om man tar ut laderen eller ikke, for det er snakk om noen få øre hvert år dersom en lader står i uten å lade. Så selv med ti ladere koblet til støpselet blir summen bare én krone eller to i løpet av året, så det er ikke noe å tenke over.

Til sammenligning kan laderen stå i støpselet i et helt år før den har brukt like mye strøm som ti sekunder i dusjen.

Les også:

Legg igjen en kommentar