Hvordan lade mobilen med en trådløs mobillader

Dagens mobiltelefoner må lades ofte, gjerne hver eneste natt, og dersom du synes det er kjedelig med alle ledningkablene som ligger rundt om i huset kan du vurdere om du bør skifte over til en trådløs målbillader.

De trådløse mobilladerene fungerer ved at du kobler dem i et støpsel. Som oftest har de en flat form, så er det bare å legge mobilen på den. Mens mobilen ligger der vil den lades opp helt trådløst, og du kan når som helst flytte eller bruke mobilen som du måtte ønske.

Trådløs lading er relativt nytt, og det er langt ifra alle mobiler som har mulighet for det. Mobilen trenger såkalt Qi-støtte for at trådløs lading skal fungere på den, men nyere modeller har som regel dette.

Om du har en mobil med Qi-støtte er det bare å kjøpe seg en trådløs mobillader. Disse kan bestilles fra Kjell & Co, og de fleste blir faktisk positivt overrasket over prisen. Man trenger nemlig ikke å ut med mer enn et par hundrelapper for en ålreit trådløs mobillader!

Hvordan fungerer egentlig trådløs lading av mobilen?

Selve teknologien bak den trådløse ladingen er basert på to metalldingser; én i mobilen din, og én i laderen. Disse er laget slik at de overfører strøm magnetisk mellom hverandre selv om det er litt distanse mellom dem, noe som lar deg lade helt trådløst. Metallbiten i selve ladeenheten får da strømmen fra støpselet og overfører det til metallbiten i mobilen din. Derfra overføres strømmen videre til batteriet som blir ladet opp.

Dette er selvsagt en veldig forenkling, for trådløs lading er en ganske kompleks teknologi som har tatt lang tid å utvikle. Heldigvis for oss forbrukere trenger vi ikke å vite alle detaljene om hvordan det fungerer, så lenge det faktisk fungerer.

FAQ – Ofte stilte spørsmål om trådløse mobilladere

Kan alle mobiler lades trådløst?

Det er langt ifra alle mobiler som kan lades via trådløse ladere, og man må ha støtte for såkalt Qi-lading på mobilen for at disse skal fungere. De fleste nyere mobiler i middels og høyt prissjikt har Qi-lading, men billige og mobiler som er over et par år gamle har det sjelden.

Fungerer billige trådløse ladere like godt?

Det finnes trådløse mobilladere som koster så lite som 200 kr, helt opp til andre enden av skalaen hvor man får trådløse ladere til over tusenlappen for dere som vil ha skikkelig fart på ladingen. Akkurat som med kablede ladere er det ikke all verdens forskjell på produktene, og de billigste modellene fungerer helt ålreit, men bruker litt lenger tid på å lade fullt.

Forskjellene ligger typisk i hvor mange enheter man kan lade samtidig, design, merke og tilleggsfunksjoner. Om du bare vil lade mobilen din trådløst fungerer de billigste modellene helt OK til dette formålet. Hvis du heller vil ha en stilren trådløs lader i aluminium med selvdimmende LED-indikatorer på ladeprosessen som kan lade fire enheter samtidig, så er den trådløse laderen ovenfor til en tusenlapp er bedre valg.

Med andre ord, ladeeffekten er mer eller mindre helt lik, og i alle fall ikke korrelert med pris.

Kan man bruke mobildeksel når man lader trådløst?

Hvorvidt det fungerer med en trådløs mobillader når man har på deksel avhenger litt av både dekselet og laderen. Generelt sett fungerer det veldig godt, men litt svake ladere kombinert med store mobildeksler kan by på litt problemer.

En god tommelfingerregel er å bruke et mobildeksel av myke materialer hvis du har tenkt å bruke trådløse mobilladere. For eksempel av silikon, gummi, plast eller lignende. Mobildeksel av metall kan påvirke eller til og med blokkere den trådløse ladingen.

Er trådløs lading like rask som vanlig lading?

Trådløse ladere til mobiltelefoner er markant tregere enn vanlige ladere, og spesielt mye tregere enn hurtigladere. Om du vil ha mobilen fulladet veldig raskt er ikke trådløse ladere spesielt gode, for det er ganske begrenset hvor høy effekt de kan oppnå via den trådløst ladingen.

De fleste trådløse ladere og mobiler har en sperre på 5W. Det finnes trådløse ladere som har høyere effekt enn dette (som denne på 15W), men det er fortsatt ganske få mobiler som takler høyere effekt på trådløs lading. Har du årets mobilutgave kan det hende du er heldig nok til å kunne bruke en mer effektiv trådløs lader.

Akkurat som med all annen teknologi er det forventet at trådløs lading blir bedre og mer effektiv i fremtiden når teknologien har fått utviklet seg videre.

Kan man bruke trådløs mobillader i bilen?

Det er absolutt mulig å lade mobilen trådløst i bilen, men da trenger man en spesiell trådløs mobil-billader og en mobil som støtter Qi-lading. En trådløs mobillader til bilen kan kjøpes for noen få hundrelapper, og kan monteres til permanent bruk i bilen. Da er det bare å legge mobilen på den trådløst laderen i bilen, så kan du bruke mobilen til å spille av en lydbok, til GPS eller hva enn du måtte ønske samtidig som den lader.

Mange av de trådløse mobilladerne til bilen festes i vifteanlegget eller vertikalt, og kommer med et feste til mobilen som må henges bak på mobilen din. Disse lar deg koble mobilen til den trådløse laderen raskt og enkelt hver gang du skal kjøre.

Denne artikkelen inneholder annonser for Kjell & Company.

Les også:

Legg igjen en kommentar