Hvordan lade mobilen mens du sykler

Det er mange fordeler med å sykle til jobb, barnehage eller hvor enn man skal, men en liten ulempe sammenlignet med bil er at de fleste ikke har lader til mobilen på sykkelen. Da er det kjedelig å sykle av gårde med litt for lite strøm, men visste du at det er godt mulig å lade mobilen mens du sykler?

Selve konseptet for å lade mobilen med sykkelen er basert på det samme prinsippet som når man ladet dynamoen til sykkellyset når man syklet; en liten dings som lader litt motstand i sykkeldekket sørger for at denne gjøres om til strøm som kan lade mobilen.

Det finnes flere gode mobilladere til sykkel, og de fleste av disse fungerer godt. Du kobler enkelt dynamoen mot sykkelhjulet, og drar ledningen til styret ditt hvor du kan koble det opp mot mobilen. Deretter er det bare å sykle, så vil mobilen din lades av seg selv mens du trår på pedalene.

Mobilladere til sykkel er overraskende effektivt, så du trenger ikke å sykle i timesvis for å få litt strøm på mobilen heller.

En mobillader til sykkel trenger heller ikke å være bundet til kun mobilen, for de fleste av disse kommer med USB-utgang som kan kobles til det aller meste som finnes av dingser. Så om du får plass til dingsen ved styret kan du lade mer eller mindre hva som helst. Perfekt til sykkelcomputeren!

Mobilladere til sykkel er et ganske nisjeprodukt, men man får kjøpt det hos noen forhandlere som spesialiserer seg på sykler og utstyr til sykkel. Prisen ligger ofte på rundt tusenlappen, så det er ganske dyr moro, men når man først har kjøpt den kan man jo lade så mye man bare måtte ønske i lang tid fremover.

Les mer: Bør man koble ut laderen når man ikke lader? Forklart.

Ikke undervurder en powerbank i backup

Det er veldig kjekt å kunne lade mobilen på sykkelen når du er i farta, men et godt råd for deg som ofte har litt for lite strøm på mobilen er å skaffe deg en skikkelig powerbank som backup. Disse trenger ikke å ta all verdens med plass, og kan fylles med nok strøm til å lade mobilen 2-3 ganger før selve powerbanken må lades opp igjen.

For omtrent en tusenlapp får du denne best-i-test powerbanken fra Andersson med 20 000 mAh, og quick delivery-lading. Så om du plutselig mangler strøm må mobilen er det bare å dra denne frem, la mobilen være koblet til den i 20 minutter, så har du plutselig mye strøm igjen.

Denne artikkelen inneholder annonser for Kjell & Company.

Les også:

Legg igjen en kommentar