Hvordan bestille munnbind og ansiktsmasker

Nå om dagen er det mange som liker å bruke munnbind og ansiktsmasker for å beskytte mot bakterier og virus. Det er mange virus som kan trenge gjennom vanlige munnbind, men det er også mange som blir stoppet av det, og det blir bare mer og mer vanlig å ta på munnbind når man skal ut i offentligheten.

Om du har besøkt det lokale apoteket de siste dagene har du kanskje sett at det allerede er tomt for munnbind, men det betyr ikke at du ikke kan få tak i det lenger.

Det er nemlig flere nettapotek som fortsatt har munnbind inne på lager, så det er mulig å bestille det fra disse og få det levert i postkassa etter et par dager.

Et apotek som fortsatt har munnbind til salgs er Apotekhjem. Der har de en pakke med 10 medisinske munnbind til omtrent 200 kroner. Disse skal riktignok kastes etter bruk, så en pakke med ti stykker varer nok ikke spesielt lenge.

Selve munnbinnet er veldig tynt, lett og enkelt, men gjør en god jobb med å beskytte mot virus og bakterier.

Om du vil ha noe mer heftig kan du kjøpe en pakke med 3M ansiktsmasker. For en pakke på 8 stykker må man ut med nesten 750 kroner, men dette er bedre masker som kan brukes over lengre tid. De må ikke kastes etter hvert bruk på samme måte som munnbindene ovenfor, og er behagelig å ha på seg over tid.

3M ansiktsmasker er ofte brukt under operasjoner på sykehus, og er derfor godt egnet for å beskytte mot alt av virus og bakterier. Husk at du må unngå ansiktsmasker med ventil!

Her kan du kjøpe tøymunnbind

For mange er tøymunnbind et greit alternativ til ekte munnbind. Disse tøymunnbindene er ikke godkjent til medisinsk bruk, men det er likevel mange som mener at de får en effekt av å bruke det på steder som for eksempel offentlig transport eller butikken. Det gir en viss mekanisk beskyttelse mot bakterier og virus, men ikke i like stor grad som et medisinsk munnbind.

Tøymunnbind kan være et godt alternativ for deg som bare vil føle deg litt tryggere når du ferdes i offentligheten, og kan enten syes selv, eller kjøpes fra nettsider som Vistaprint for en grei sum.

Det er noen gode fordeler med tøymunnbind også; tøymunnbind kan nemlig vaskes, er nokså behagelige å gå med, og kan lages med personlige motiv og dermed brukes som en «motegjenstand» (dette er veldig populært i mange steder i Asia).

Denne artikkelen inneholder annonselenker fra Apotekhjem.

Artikkelen er oppdatert i august 2020 ettersom prisen på munnbind har økt betydelig.

Les også:

Legg igjen en kommentar