Er det lov med papegøyer som kjæledyr i Norge? Forklart!

Det er mange som drømmer om å ha en papegøye i fangenskap, og det første mange lurer på er om det i det hele tatt er lov med papegøyer i fangenskap her i Norge.

I utgangspunktet er det lov med de aller fleste papegøyer her i Norge, men det er noen unntak. Dersom arten er kjøttetende er den ulovlig å holde i fangenskap. Den eneste arten det gjelder er den såkalte keapapegøyen (Nestor notabilis).

I tillegg er det sterke begrensninger mot å importere papegøyer som er utrydningstruet. Om man skal ta disse inn fra utlandet trenger man god dokumentasjon, og CITES-erklæringer. Om du kjøper papegøyen fra en norsk oppdretter slipper du som oftest å styre mye med dette.

Les også: Er det lov å ha piggsvin som kjæledyr? Forklart.

Gulvingerødara.

Så kort fortalt er det lov å holde så godt som alle papegøyer i fangenskap i Norge.

At papegøyer er lov betyr ikke at du burde skaffe deg en

Til tross for at det er lov, er det langt ifra alle som bør skaffe seg papegøyer. Å eie en papegøye er flere hakk mer krevende enn å ha hunder, og de lever i tillegg gjerne 80+ år, så det er en forpliktelse som ofte kan vare livet ut for menneskene. Vi anbefaler å bruke veldig mye tid på å undersøke hva som kreves av papegøyehold før man skaffer seg en!

Det er mange som regnes papegøyer som noen av de mest krevende kjæledyrene man kan ha, og de kan skape et skikkelig leven om de mistrives.

Les også:

Legg igjen en kommentar