Hvor mye veier en ulv? Forklart

Ulven er en av Norges største rovdyr, og selv om den er betydelig mindre enn bjørner er det fortsatt et massivt rovdyr som kan felle elg når den er sulten. Men hvor mye kan egentlig en voksen ulv veie?

Gjennomsnittsvekten for en Skandinavisk ulv er på omtrent 50 kg for hannene, og et sted mellom 35 og 40 kg for hunnene. De veier altså omtrent som en av de største hunderasene, så de blir ganske så store.

Les mer: Hva spiser ulven?

Som med alle andre dyr er det store variasjoner fra individ til individ, så noen vil veie mer enn gjennomsnittet, mens omtrent like mange vil veie mindre enn gjennomsnittet. De største dyrene kan fort bikke over 60 kilo, men det er ganske sjeldent at ulver blir såpass store i naturen.

Ulver som bor i dyrepark kan fort veie ennå litt mer, da disse får jevnlig tilgang til mat, og ikke må mosjonere like mye for å få tak i denne maten. Da er det selvsagt enklere å legge litt på seg.

Hodet til ulver er for øvrig enormt om man er vandt til hunder, for ulvene har jevnt over mye større hoder i forhold til kroppen enn det hunder har.

Les også:

Legg igjen en kommentar