Beste headset til rundt 1 000 kroner i 2020

Et godt headset er gull verdt å ha, uansett om man er glad i å høre musikk i god kvalitet eller bare vil ha et headset som har god nok kvalitet til at man kan ha det på seg i timesvis uten at det plager ørene eller hodet.

For å få et skikkelig headset må man opp til rundt en tusenlapp, for disse billigproduktene til et par hundre kroner holder såpass dårlig at det er mye bedre å investere i et ordentlig kvalitetsprodukt istedenfor.

Det er selvsagt også mulig å gå opp i pris for å få ennå bedre kvalitet, men i denne testen holder vi oss altså til rundt tusen kroner.

Vi har testet et lite utvalg av de mest populære headsetene i prisklassen rundt tusenlappen, og svaret på hvilket som er best får du rett nedenfor.

Headsetene i denne testen er ikke levert av produsent eller noe for å testes, men heller kjøpt inn for vanlig bruk. De er derfor brukt over lenger tid enn mange andre tester.

Istedenfor å gjøre som andre tester hvor de har nedtelling mot den beste starter vi rett og slett med det vi mener er det beste kjøpet for deg som skal ha et headset til under tusen kroner. Dette headsetet er det som gir deg mest for pengene, og for de fleste et godt kjøp.

Les også: De beste trådløse høyttalerne!

Best i test: Jabra Move Style Edition

Det beste kjøpet for deg som vil ha et godt headset til under tusen kroner er Jabra Move Style Edition. Dette er et headset av høy kvalitet som leverer knallgod lyd. Som med de andre headsetene i denne prisklassen har det både Bluetooth og AUX-tilkobling, så man kan velge om man vil bruke det trådløst eller ikke.

Headsetet sitter godt på hodet, og man føler seg ikke sliten etter å ha brukt det i lang tid. Det har ikke like god støydemping som man finner på headset i prisklassen 3-4 tusen kroner, men det kan vi heller ikke forvente.

Jabra Move Style Edition har kanskje ingen spesielle egenskaper som får det til å skille seg ekstremt ut fra konkurrentene. Det som Jabra Move Style Edition derimot gjør bra er at det har den beste lyden av alle headsetene i denne prisklassen. Så om du liker god lyd er dette det beste valget!

En annen fordel med Jabra Move Style Edition er at dette også er er billig headset. Ikke bare koster det under tusenlappen, det kan ofte kjøpes for rundt 700 kroner, så da har du til og med 300 kroner som kan settes på sparekontoen også.

Det er også noen ulemper med Jabra Move Style Edition. Den første og mest fremtredende er at den har kortere batteritid enn de andre vi nevner nedenfor. Dette headsetet har nemlig «bare» 14 timer med batteritid før det må lades. Du kan selvsagt bruke AUX-kabler for å høre uten å bruke batteri, men om du bruker Bluetooth må du altså lade det relativt ofte.

Alt i alt føles Jabra Move Style Edition som et headset som hører til i et høyere prissjikt enn det faktisk ligger i, og man får mye headset for pengene her.

Og siden det kan være litt forvirringer rundt navn: Jabra Move er også et headset. Dette er også veldig godt, men er «lillebroren» til Jabra Move Style Edition, så om du vil spare et par hundrelapper kan du velge den eldre modellen Jabra Move.

Et godt alternativ: JBL LIVE 400BT

JBL LIVE 400BT er ikke like populær som de andre headsetene vi har testet, men det er likevel et veldig godt headset. Lyden er god, ikke like god som Jabra sitt, men likevel bedre enn forventet for et headset i denne prisklassen.

En stor fordel med JBL LIVE 400BT er at det er opptil 24 timers batteritid på det. Dette er betydelig bedre enn Jabra Move Style Edition med sine 14 timer, så om du er mye ofte og farter og tror at 14 timer er for lite kan dette være et godt alternativ for deg.

Et siste alternativ: Marshall Major III

Marshall Major III er også et relativt billig headset som gir mye lyd for pengene. Dette er nok det mest populære headsetet av de tre vi har skrevet om, men det har ikke like god lyd som de to andre.

Det supre med Marshall Major III er derimot at den har enda bedre batteritid på opptil 30 timer! Det er over dobbelt så lenge som Jabra Move Style Edition, noe man virkelig merker forskjellen på.

Marshall Major III har jevnt over god lyd, og kommer i et fint og kjent design. Det er uten tvil et godt kjøp som også gir deg mye lyd og god kvalitet for pengene.

Merk at Marshall Major III kommer i to utgaver: én utgave med kabel, og en annen en med Bluetooth. Vi anbefaler den sistnevnte, for om du ønsker kabel kan du bare koble til AUX på den, så får du akkurat samme opplevelse som på den med kabel.

Les også:

Legg igjen en kommentar