Hva er den beste mobilen til rundt 2 500 kr? Forklart

Mobiltelefoner har blitt ordentlig dyrt det siste tiåret, og dagens toppmodeller koster minst 7-8 tusen kroner. Det har derimot begynt å bli mer og mer populært for produsenter å lage såkalte billigmobiler med en prislapp på mellom 1 500 kr og 2 500 kr. I denne artikkelen skal vi se på hvilke mobiler innenfor denne prisklassen som gir mest valuta for pengene innen dette prissjiktet.

Jevnt over vil vi bare si at det faktisk er noen skikkelig gode mobiler i denne prisklassen. Det fungerer helt fint å ha en mobil til et par tusen kroner nå om dagen, så lenge man velger riktig. Det er nemlig også en del dårlige telefoner i denne prisklassen, så det er viktig å bruke litt tid på å sammenligne. Nedenfor har vi derimot samlet en oversikt over de beste billigtelefonene i 2019 og 2020, og planen er å lage en ny, oppdatert oversikt når vi nærmer oss 2021, da de fleste merkene kommer med nye og bedre telefoner hvert år.

Det beste valget: Xiaomi Mi A2 eller Mi A3

Xiaomi er et ukjent mobilmerke for de fleste, men det er et merke som har tatt Kina og Asia med storm. Dette er rett og slett et billigmerke som ikke har noen redusert kvalitet elv om de produserer billige mobiler. Her kan man få mobiltelefoner til 2-3 tusen kroner som fungerer mer som mobiler til 5-6 tusen kroner!

Deres beste mobil så langt er Xiaomi Mi A2, og det er flere nettbutikker som selger denne til rett under 2 000 kr. Det har kommet en ny modell med navn Mi A3 som også er veldig god, men de fleste regner faktisk A2 for å være akkurat like god som A3. Mi A3 er dessuten litt dyrere, men fortsatt det aller beste valget for en mobil til under 2 500 kroner. Så kjøp en A2 om du har mulighet til å få den billig (siden mange butikker vil kvitte seg med dem til fordel for den nye modeller), eller velg A3 om du kun får tak i den.

Hvis du bare vil ha en så kraftig mobil du overhodet mulig for 2 500 kr velger du enten A2 eller A3, og er ferdig med den saken. Her får man det nyeste Android-operativsystemet, knallgode kameraer og en rask telefon med mye lagringsplass. Den eneste store ulempen med Xiaomi Mi A2 er at den mangler plass til minnekort, men dette er løst i Mi A3. Så kommer du til å bruke mer enn 64/128GB bør du velge A3 fremfor A2.

Les mer: Er Huawei Y6 2019 en grei mobil? Forklart.

Samsung sine billigtelefoner er gode valg

Samsung har også sin egen rekke med billigtelefoner, og disse heter alle Samsung Galaxy AX hvor X er et tall. Generelt sett kan man si at jo høyere tallet er, jo bedre er telefonen.

Om du skal så god telefon som mulig til under 2 500 kr bør du gå for Samsung Galaxy A40. Dette er en kraftig telefon med godt kamera, selv om den er en del svakere enn Xiaomi Mi A3.

Et litt billigere alternativ er Samsung Galaxy A20E. Denne får man gjerne til under 2 000kr, og fungerer veldig fint, men er igjen en del svakere enn A40. Om du bare vil ha en grei smarttelefon som kan gjøre de vanligste appene og har et greit kamera fungerer den helt godt.

Samsung er jo jevnt over kjent for å gode mobiltelefoner, men vær obs på at disse billigste modellene er basert på mye plast, så de føles ikke like solide som de dyrere Samsung-telefonene.

Nokia har gode og billige telefoner

Nokia har nylig gjort et comeback på mobiltelefonmarkedet, og har laget noen nye mobiltelefoner med Android-operativsystem. De har blant annet noen gode billigmobiler, og den beste mobilen deres til under 2 500 kroner heter Nokia 5.1 Plus. Også denne oppfører seg som om den kostet et par tusen kroner mer enn den egentlig gjør, men den er likevel jevnt over dårligere enn Xiaomi Mi AA eller A3. Likevel, om du ønsker deg en mobiltelefon som verken er Samsung eller Xiaomi er det Nokia 5.1 Plus som er det beste du kan få for pengene i denne prisklassen.

Vær klar over at det er en modell som heter «Nokia 5.1», mens «Nokia 5.1 Plus» er en annen, litt dyrere modell. Sistnevnte er den som anbefales når man skal ha en god mobil til under 2 500 kr, men også Nokia 5.1 er et greit valg om man vil ha den nærmere 1 500 kr enn 2 500 kr, og er villig til å ofre en del ytelse for å komme ned til dette prisnivået.

Har du skikkelig flaks kan du også få tak i en Nokia 8.1 til under 2 500 kroner, selv om vanlig pris ligger på litt over 3 000 til 3 500 kroner. Det er derimot noen butikker som har kjørt knallgode tilbud på den og presset tilbudsprisene ned mot 2 500 kr, selv om den som oftest har salg på rundt 2 800. Men uansett, hold øyne opp for tilbud på denne, for når prisen smetter ned til 2 500 kroner er det et veldig godt kjøp!

Les også:

Legg igjen en kommentar