Svar på alt du noen gang har lurt på!

Hvordan se Disney+ i Norge

Disney+ har endelig blitt offisielt lansert i USA, men i Norge har vi i utangspunktet ikke tilgang til tjenesten ennå. Til tross for at Disney har lovet at en rekke land skal få tilgang i slutten av mars 2020 er ikke Norge med på denne listen, så vi vet helt ærlig ikke når vi selv kan begynne å streame gamle Disney-klassikere eller de splitter nye seriene som The Mandalorian.

Les mer: Når kommer Disney+ til Norge?

For å kunne streame Disney+ i Norge må man derfor være litt kreativ, men det er faktisk helt mulig og helt lovlig å skaffe seg tilgang til strømmetjenesten allerede nå. Det man må gjøre er å skaffe seg en VPN, så er det en smal sak å begynne å streame Disney+ allerede nå.

En VPN er en tjeneste som hjelper deg med å beskytte identiteten din på internett ved å la all trafikken gå via en tredjepart sin server, og dermed skjuler all datatrafikken din for andre. Vi trenger den jo ikke for å være anonym, for den andre fordelen av VPN er nemlig at man kan velge hvor i verden man kan koble seg på serveren. Siden Disney+ kun er tilgjengelig i USA, Canada, Nederland og et par andre land så må man koble seg opp mot en VPN-server i et av disse landene.

Den enkleste, tryggeste og beste måten å gjøre dette på er ved å tegne et abonnent hos NordVPN. Der betaler man en månedlig sum for å få tilgang til alle serverne deres, og til sammen har de over 5 000 ulike servere rundt om i 62 forskjellige land. Disse er alle raske nok til at du fint kan strømme Disney+ i HD-kvalitet selv om du er koblet opp mot serverne deres.

Les også: Hva er VPN, og hvem bør bruke det?

Mange lurer på om en gratis VPN-tjeneste er god nok, men det er de dessverre ikke. Med disse kan man bare glemme å strømme, selv om de kan fungere ålreit til begrenset nettsurfing. Så man må nødt til å betale for å få tilgang til en VPN-tjeneste hvis man vil streame Disney+ tidligere. Heldigvis er ikke NordVPN spesielt dyrt i bruk.

Det er enkelt å koble seg opp mot en server i USA, og når du har installert VPN-tjenesten på nettbrettet/mobilen din med app, eller på datamaskinen din, så er det bare å velge en hvilken som helst server blant de 5 000 tilgjengelige. Bildet nedenfor er brukt til å illustrere hvordan man kobler seg opp mot en server i Tyskland, men du må fortrinnsvis velge en i USA eller Canada.

Når du har brukt NordVPN for å koble deg opp mot en VPN må du lage deg en konto og betalingsmåte på Disney+. Så lenge du er koblet opp mot en amerikansk VPN-server vil Disney+ tro at du er i USA, så det er ikke noe problem å komme inn på tjenesten, men det er litt mer vrient å skulle betale med et norsk bankkort. Det er derimot enkelt å komme seg rundt dette problemet.

For å gjøre dette kan du gå til Google Play eller iTunes fra nettleseren din eller åpne dem som en app. Lag deg en ny konto der og kjøp et gavekort til enten App Store eller Google Play. Disse gavekortene kan du bruke for å betale i Disney+, men merk at du må laste ned appen fra en av disse to også for å kunne bruke dem. Dette gjør at du kan både streame og betale for Disney+ uten å måtte ha et amerikansk bankkort. Man må derimot regne med å måtte bruke nye gavekort hver måned for å fortsette å strømme, da det ikke blir automatisk trekk på samme måte som med bankkort.

Når alt dette er i orden er det bare å forbli koblet opp mot en amerikansk VPN-server så lenge du skal streame Disney+. Nå er det bare å strømme som du måtte ønske uansett om du vil få sett på The Mandalorian eller heller vil kose deg med gamle klassikere.

Selv om man må betale for både Disney+ og en VPN-tjeneste for å kunne streame det, så er faktisk begge tingene så billig at du fint kan komme under samme månedspris som det du allerede betaler for HBO Norid eller Netflix.

1 kommentar

  1. Thomas

    Takk for tips. Nå har jeg fått sett alt jeg ville på Disney + allerede 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

© 2020 ForklarMeg.com

Tema av Anders NorénOpp ↑