Er Huawei Y6 2019 en grei telefon?

Dersom du har sett etter en billig mobiltelefon har du uten tvil kommet over Huawei Y6 2019. Dette er rett og slett den billigste smarttelefonen på dagens marked, og den har flere ganger vært på salg for bare litt over en tusenlapp. Sammenlignet med dagens toppmodeller er en tusenlapp eksepsjonelt billig, men så er jo spørsmålet om den fungerer greit selv om den er knallbillig?

Før vi kommer i gang vil vi bare nevne at dette er litt tanker og observasjoner som følge av normal bruk av mobilen, ikke en organisert test av Huawei Y6 2019 hvor vi kan sammenligne den med andre telefoner og sånt. Dette er altså mer inntrykk og en helhetsvurdering enn en test.

Oppdatering for 2020: Huawei Y6 har fått en oppfølger – Huawei Y6s. Denne er nesten helt lik, men har en prosessor som er hakket bedre, samt fingeravtrykkleser på baksiden. Huawei Y6s er etter vår mening hakket bedre enn originalen Huawei Y6 2019.

Ellers gjelder resten av informasjonen nedenfor som tidligre.

Det sier seg jo selv at Huawei Y6 2019 ikke har noe i nærheten av de samme spesifikasjonene som dyrere mobiltelefoner, og både prosessor, kamera, lagringsplass og RAM er naturligvis blant de laveste blant årets modeller. Fra et hardware-perspektiv er den nokså svak, og dette merkes også når man bruker den. Det meste av apper er litt tregt, og denne tregheten er akkurat nok til at man legger merke til det hele tiden, uten at det aldri blir et stort problem. Men det er akkurat tregt nok til at man irriterer seg over det.

Kameraene har 8 MP foran og 13 MP bak, så det er et brukbart kamera til å ta bilder av familien eller selfies med, men det fungerer ikke i det hele tatt for å ta bilder i fotografkvalitet. Kameraet kan derfor betegnes som «helt greit», men ikke noe mer enn dette. Om du skal ha dette som det eneste kameraet til for eksempel en sydenreise går det greit, men det er litt i grenseland for hva som kan aksepteres av kvaliteten på dem.

Les mer: De beste mobilene til under 2 500 kroner.

I motsetning til visse andre billigmobiler har Huawei Y6 2019 støtte for SD-kort opptil 512 GB, så lagringsplass trenger aldri å bli et problem med denne mobilen selv om internminnet bare er på 32 GB. Batteriet er nokså godt, og kan holde i et par dager med jevn bruk, så dette kan vi ikke klage på. Det følger med hurtiglader, så mobilen fullades igjen på godt under to timer.

Materialene på mobilen er selvsagt av den billige sorten, og det føles også som en billigmobil når man holder den. Her er det mye plast! Operativsystemet er EMUI 9.0, Huaweis egen variant basert på Android 9.0, og fungerer godt. Her er det ingenting å klage på egentlig, og det er godt med innstillinger og funksjoner i operativsystemet, så her mangler man ingenting sammenlignet med dyrere modeller.

Alt i alt er det en litt treg og svak mobil, men den fungerer helt greit for å ta litt bilder, snakke, og bruke de vanligste appene som Messenger, Facebook, Instagram, Vipps og lignende. Man får mye mobil for pengene, men dersom du er en person som kommer til å irritere deg mye om at den er treg bør du vurdere å legge på en ekstra 500-lapp for å oppgradere til en mobil som Samsung Galaxy A20E eller en tusenlapp for å kunne oppgradere til Xiaomi Redmi Note 9 som begge er mye kraftigere og raskere telefoner med jevnt over bedre hardware.

Om du derimot vil ha en billig mobiltelefon til å ringe med og bruke enkle apper er Huawei Y6 2019 et godt valg.

Les også:

Legg igjen en kommentar