Hvor mye kan man tjene på YouTube? Forklart

YouTube blir stadig mer populært, og det blir bare flere og flere som faktisk lever av inntektene de får fra YouTube. Men hvor mye penger kan man faktisk tjene ved å drive med YouTube? I denne artikkelen skal vi se litt nærmere på akkurat det spørsmålet, og forhåpentligvis gi deg et godt anslag på hvor mye penger du kan tjene på å begynne med YouTube.

Flere visninger = mer penger

Den aller største hovedvekten av pengene man tjener på YouTube kommer direkte fra annonser som vises før og under videoen din. Disse leveres sammen med Google AdSense, så det kan styres direkte fra YouTube sitt kontrollpanel.

Det er flere faktorer som påvirker hvor mye penger man tjener på å vise disse annonsene, men det er likevel ikke til å komme unna at flere visninger på videoene dine fører til en direkte økning av inntekter. Om man skal tjene penger på YouTube handler det altså om å få videoene dine til å bli sett så mange ganger som overhodet mulig.

Ellers vil faktorer som temaet kanalen handler om ha mye å si for hvor mye penger du tjener, da dette igjen påvirker hvilke reklame som vises. Noen reklamer betaler nemlig mye bedre enn andre, så om det er et tema med mye konkurranse om reklameplassen blir det mer penger i lomma for deg.

Les også: Slik får du flere abonnenter på YouTube.

Hvor mye er vanlig å tjene per X tusen visninger?

Som nevnt ovenfor er det flere faktorer som påvirker hvor mye penger du tjener per visning, og inntekter per 1 000 visninger kan variere helt fra 20-30 kroner til godt over en hundrelapp.

Om man skal tjene 500 000 kroner i året, noe som er en relativt normal norsk lønn, må man altså ha fra rundt 5 millioner visninger i året og opp. For de fleste vil inntekter per 1 000 visninger ligge godt under 100 kroner som vi tok utgangspunkt i med tallet på 5 millioner visninger, så da må man ha mer for å nå den samme lønna.

Kan man leve av YouTube?

Det er godt mulig å leve av YouTube, men det krever altså mange millioner visninger av videoklippene dine hvert år. Du må derfor regne med å lage rimelig mange videoer for å nå det punktet, og selv om du publiserer videoer hver eneste dag er det ingen garanti for at du faktisk kommer til å lykkes.

For å nå til et punkt hvor du kan leve av YouTube-kanalen din må du regne med mye hardt arbeid i lang tid før du ser noen gode resultater i form av inntekter.

Det morsomme er derimot at de lykkes har sjanse til å øke inntektene betydelig høyere enn en vanlig, normal årslønn. Det er nemlig mye enklere å få kanalen sin fra å vokse fra 5 millioner visninger i året til 5 millioner visninger i året enn det er fra 0 til 5 millioner.

Det er ingen øvre grense på hvor mye penger man kan tjene på YouTube. Det finnes de som har blitt mangemillionærer på YouTube alene, selv om disse selvsagt er fåtallet av alle som har prøvd seg på plattformen.

Det er altså mulig å leve av å tjene penger på YouTube, men det krever en enorm innsats og lange arbeidsdager med lav lønn før du kan nå et punkt hvor det faktisk lønner seg.

Les også:

Legg igjen en kommentar