Hvordan kan man tjene penger på en nettside man eier? Forklart

Dersom man driver en nettside eller blogg så er det gode muligheter for å tjene litt penger på den, selv om det sjeldent er sånn at man kommer til å bli rik med det første. Om man derimot har en jevn strøm av besøkende kan det være greie sjanser for å tjene inn litt penger.

Det er flere ulike måter å tjene penger på nettsider eller blogger på, og i denne artikkelen skal vi se litt nærmere på noen av de vanligste måtene.

Tjen penger med vanlige annonser (bannerannonser)

Det er relativt enkelt å få lagt inn vanlige annonser på nettsiden eller bloggen sin, og om du vil gjøre det enkelt er dette en god løsning.

For eksempel kan man legge inn en kode fra Google AdSense eller Ezoic (gir mest penger per 1000 visninger) som automatisk putter inn reklameannonser der hvor det passer seg, som i menyen, under innholdet og lignende.

Google AdSense er den leverandøren som er absolutt størst på vanlige reklameannonser, og det er få nettsider og blogger som egentlig får noe mer ut av å velge noe annet.

Så vi anbefaler å starte med AdSense og heller prøve deg litt frem. Med AdSense trenger man ikke å velge annonse eller noe sånt selv, for de finner selv ut hva nettsiden din handler om, og legger inn annonser som passer.

Når man har prøvd AdSense en stund er det anbefalt å gå over på Ezoic for å øke inntektene sine. Dette er hakket mer komplisert å installere og komme i gang med, men man kan regne med å tjene omtrent 50 – 100 % ekstra (altså oppimot en dobling av inntekter) ved å bytte over fra AdSense til Ezoic, så det er vel verdt tiden det tar å komme i gang.

Denne typen annonser fungerer ved at man får betalt per visning eller per klikk (det varierer mellom hver annonse), og det trengs å ha en del besøkende før man får noen skikkelige utbetalinger. Hvor mye man får betalt per klikk og per visning varierer ekstremt mye, fra noen få øre til flere hundrelapper

. Det er nemlig firmaer og nettbutikker som byr om å ha det høyeste budet, og bare disse får vist annonsene sine. Så om du har en nettside eller blogg om ting hvor det er høy konkurranse om budene (som for eksempel forbrukslån hvor de er vanvittig høye) får du betalt mye mer per klikk enn du gjør om du har en nettside eller blogg om matlaging eller noe sånt hvor det er mindre konkurranse.

Tjen penger på nettsiden din med affiliate-annonser

Affiliate-annonser er et godt alternativ til vanlige bannerannonser, og disse fungerer litt annerledes. Her inngår man egentlig et samarbeid med en nettbutikk eller en annen aktør som selger noe på internett, og får betalt provisjon av alle salg. Provisjonen kan være på alt mellom 1 % og 50 %, helt avhengig av sjangeren, mens 3 – 7 % ser ut til å være veldig vanlig for nettbutikker.

Ofte er affiliate-annonser fint plassert inn i innholdet, så dette er ikke nødvendigvis store reklameblokker som lyser mot deg, men heller som en link som er en del av innholdet. Om du har en nettside som handler om produkter kan det være veldig lurt å legge med affiliateannonser til disse produktene, og om noen bestiller disse via linken din får du provisjon.

Her på ForklarMeg.com brukes vi innimellom affiliate-annonser i innleggene dersom det passer seg.

Noen gode affiliate-nettverk hvor man kan registrere seg er:

Les mer: Hva er affiliatemarkedsføring?

Hvor mye kan man tjene på en nettside eller blogg?

Det er ingen faste begrensninger for hvor mye man kan tjene, så det er ingenting i veien med å tjene mange hundretusen eller flere millioner. Disse summene er selvsagt helt urealistiske for folk flest!

Jo flere besøk man har, jo flere klikk får man, og jo mer penger tjener man. Noen nisjer kan ha stor inntjening med nokså få besøk, men disse er det også gjerne mye konkurranse om, og vanskelig å få besøk til siden sin.

Det er ikke uvanlig å tjene mellom 200 og 500 kroner per 1 000 besøk på nettsiden sin. Så hvis du har 2 000 besøk hver dag kan du regne med alt fra 12 000 til 15 000 kroner i inntekter i måneden.

Denne artikkelen inneholder reklame for Ezoic og Daisycon.

Les også:

Legg igjen en kommentar