Hvor mange besøk må man ha før man kan tjene penger på blogging?

De fleste av oss har jo hørt om hvor vanvittig mye penger mange av disse influencerne faktisk tjener på å drive med blogging, men det er faktisk mulig å tjene en komfortabel mengde med penger på blogging selv om man ikke har tusenvis av daglige lesere selv.

Det er dessverre ikke så enkelt at man kan si at «har du X antall lesere kommer du til å tjene Y kroner». Det er rett og slett ikke en lineær sammenheng mellom antall lesere og hvor mye man tjener.

Det vi derimot kan si litt om er hvor mange besøk om dagen som skal til for å komme i gang med å tjene en liten slant. Tallet er nødvendigvis ikke så stort som mange tror, for det er for eksempel mulig å tjene litt penger selv om man bare har 50 besøk om dagen. Det er sikkert mulig å få det til med færre lesere enn dette også, men om man har rundt 50 daglige lesere er det et veldig godt utgangspunkt for å komme i gang med å tjene penger på bloggingen sin.

Les mer: 4 ulike måter å tjene penger på bloggen sin på!

Har du vurdert å prøve affiliatemarkedsføring på bloggen din?

Når man skal tjene penger på blogging er det nemlig flere måter å gjøre det på. Man kan enten ta imot sponsing, putte annonser rundt innholdet på bloggen, eller prøve seg på affiliate-reklame.

Med få besøkende hver dag kommer ikke vanlige annonser til å spille en stor rolle. Her er det snakk om toppen noen få kroner i inntekter hver dag. Når man derimot når flere tusen daglige lesere kan det bli en del penger av å putte ut slike reklameannonser.

Med affiliate-annonser kan det derimot fungere mye bedre, da disse fungerer annerledes. Isteden for å betale småsummer hver gang noen klikker på en reklame, betaler de ingen ting for selve klikket. De betaler deg derimot en sum av salgssummen når personene som klikker på linken bruker penger i nettbutikken eller hvor enn de klikker seg til.

Om man har 50 personer som faktisk klikker på en link er det en grei sjanse for at noen kjøper noe. Noen affiliate-nettbutikker gir opptil 10 % fortjeneste, så om en av disse femti leserne handler for 1 000 kroner tjener du en hundrelapp.

Hvor mange som faktisk kjøper noe og hvor mye de kjøper for kan selvsagt variere noe helt enormt, og dersom man skriver om ting som er dyrt kan man være heldig å tjene mye penger selv med få daglige lesere. På samme måte kan en blogger med tusenvis av lesere tjene svært lite om de ikke serverer de rette annonsene for leserne sine. Her må man kjenne publikumet sitt, og skreddersy gode annonser som faktisk gir folk lyst til å åpne lommeboka.

Poenget vårt er i alle fall at man ikke trenger så fryktelig mange daglige lesere på en blogg for å komme i gang med å tjene penger, og mellom 50 og 100 bør være mer enn nok til at man kan vurdere å inngå samarbeid med affiliate-selskaper som kan la deg poste affiliate-linker og tjene penger på dem.

Det er selvsagt slik at flere lesere betyr større sjanse for salg, så man vil alltid gjøre sitt beste for å øke antall besøk på bloggen sin hver dag.

Les også:

Legg igjen en kommentar