Hvordan tjene penger på Instagram

Instagram er blant de mest populære sosiale mediene i hele verden, og det er mange som tjener store penger på plattformen. I utgangspunktet kan alle og enhver tjene penger på Instagram, men for å tjene mer enn bare småpenger må man regne med å legge litt innsats i det.

Den vanligste måten å tjene penger på Instagram er ved å selge sponsede innlegg eller storyer hvor man promoterer produkter, butikker eller tjenester. Her får man betalt fra sponsoren, og hvor mye man får avhenger av hvor mange man når og hvilken avtale man inngår.

I motsetning til for eksempel blogging er det ikke mulig å slå på annonser på Instagram for å tjene penger automatisk når folk besøker profilen din, men du må heller aktivt gå inn for å lage avtaler med sponsorer.

Det betyr at det ofte er litt mer arbeid med å lage selve avtalene med sponsorer, men når man først blir komfortabel med dette er den positive siden at det er enklere å tjene penger på Instagram enn det er med en blogg eller nettside.

Instagram logo

Hva er det egentlig sponsoren forventer og hvor mye får man betalt?

Som oftest vil sponsoren ønsker at du skal vise frem et produkt, fortelle om erfaringen med det, og dele X antall innlegg over en viss tid og publisere X antall storyer over en gitt tid. Da får man som oftest betalt en engangssum for å gjennomføre denne avtalen.

Noen sponsorer gir også rabattkoder man kan gi til følgerne sine. Disse kan være lagt opp til at man får prosenter av hvert salg følgerne dine får, slik at du får for eksempel 10 % av hele kjøpesummen når noen bruker rabattkoden din.

Noen ganger får man en engangssum + disse inntektene fra hvor mange som bruker rabattkoden din, mens andre ganger får man kun disse prosentene. Her er det opp til hver enkelt å lage en avtale du er fornøyd med.

Slik skaffer du deg sponsorer

Det er mange som synes det er vanskelig å skaffe sponsorer til Instagram-kontoen sin, men det er ofte ikke så vanskelig som man skulle tro. I praksis må man lage en e-post med nøkkeltall fra profilen din (antall følgere, gjennomsnittlig antall som ser hvert bilde osv.) samt at du forteller litt om deg. Ta med et par linjer om hvorfor du tror at akkurat dette brandet har godt av at du promoterer det.

Deretter er det bare å sende e-poster av gårde til alle du tror kunne vært interessant å fått sponsing av. Et godt tips er å følge litt med på hvilke firmaer som sponser andre influencere, for da vet du i alle fall at de er kjent med konseptet og har en god forståelse av hvorfor det er verdt for dem å bruke penger på denne type markedsføring.

Noen sender med en egen prisliste på hvor mye det koster for ulike tjenester, men det kan være litt vanskelig å vite nøyaktig hvordan man skal prislegge seg.

Les mer om å skaffe sponsorer til Instagram her.

Det er dessverre ingen gode tjenester for å få influencere og Instagrammere til å komme i kontakt med interesserte sponsorer, så man må nesten gjøre alt arbeidet med å kontakte potensielle sponsorer selv.

Etter hvert som man får en stor og kjent Instagram-konto er det potensielt mulighet for å få seg en agent som tar seg av dette for deg, men da må du bli ganske stor først. På et punkt blir det også mer og mer vanlig at sponsorene tar kontakt med deg.

Hvor mange følgere trenger man for å tjene penger på Instagram?

Jo flere følgere man har, jo enklere er det å få sponsorer, og jo mer penger kan du forvente å få fra hver sponsor. Det er derfor alltid lurt å jobbe med å øke antall følgere.

Når det er sagt så kan nesten alle og enhver tjene penger på Instagram, og man trenger ikke mer enn rundt 1 000 følgere for en del ulike firmaer synes det kan være interessant å betale deg litt for å få litt publisitet.

Hvilken type Instagram-profil man har kan også ha stor betydning. Hvis du poster bilder som har et gitt tema kan det være verdifullt for noen selskaper å sponse deg selv om du ikke har all verdens med følgere.

Ellers er det ofte minst like viktig med hvor engasjerte følgere man har. Antall likes på nye innlegg kan være en mye bedre indikator på hvor mange som faktisk ser på innleggene dine enn hvor mange følgere du har til sammen. Jobb derfor også for å øke engasjementet under innleggene dine ved å oppmuntre personer til å kommentere og like bildene.

Hvor mye penger kan man tjene på Instagram?

Det er ingen begrensninger på hvor mye penger man kan tjene på Instagram. Man merker at inntektene på hvor mye man kan få betalt for sponsede innlegg øker i takt med antall følgere og engasjement man har.

Det er flere eksempler på nordmenn som tjener flere millioner i året primært via Instagram-sponsing, men disse har jo også dette som e fulltidsjobb med hundretusenvis av følgere.

Men med for eksempel 50 000 følgere kan man fint regne med å få 4 – 8 000 kroner for et sponset innlegg, og litt mer hvis man også tar med noen storyer om produktet.

Andre måter å tjene penger på Instagram på

I tillegg til å selge sponsede innlegg finnes det et par andre måter å tjene penger på Instagram på, men disse er gjerne andre og tredjevalget til folk, og ikke noe førstevalg. Vi går derfor bare kort over noen av de andre måtene å tjene penger på Instagram på.

Selg produkter med affiliate-linker: Affiliate-linker er spesielle linker som du kan publisere i innleggene dine. Når følgerne dine følger disse linkene blir du tatt med til en nettbutikk du har samarbeid med, og hvis du kjøper noe fra denne nettbutikken får du en provisjon på salget. Dette er veldig vanlig på nettsider, men det er ofte litt tungvindt på Instagram siden det ikke er så vanlig med linker der. Les mer om affiliate-markedsføring her.

Start din egen nettbutikk: Det er flere store Instagrammere som har hatt stor suksess med å starte sin helt egen nettbutikk hvor de selger saker og ting. Dette krever jo veldig mye jobb og innsats, men er en veldig god måte å tjene penger på Instagram på, spesielt hvis du har en nisjeprofil hvor følgerne dine er ute etter å kjøpe ting.

Send lesere til nettsiden din: Det er fint mulig å kombinere Instagram med en nettside eller blogg, og hvor man publiserer innlegg på Instagram som ber følgerne gå til nettsiden din for å lese mer eller få mer informasjon om hva enn du skriver om. Fra nettsiden er det deretter enklere å vise annonser, slik at du tjener litt penger.

Les også:

Legg igjen en kommentar