Hvordan skaffe sponsor til Instagram

Det har blitt veldig populært å sponsere influencere på Instagram, og man trenger ikke å være en rikskjendis for å få sponset saker og ting på Instagram lenger. Det er fint mulig å skaffe sponsor til Instagram selv om man ikke har all verdens med følgere!

Nedenfor skal vi se nærmere på hvordan du skaffer deg en sponsor til Instagram!

Når du skal skaffe sponsor til Instagram bør du selv ta initiativet til avtalen. Send en DM eller e-post til aktuelle kandidater, og presenter deg selv, Instagram-profilen din, og nøkkeltall fra profilen din. Fortell gjerne at du ønsker å bli sponset, og foreslå gjerne hva de bør sponse deg med.

Når du sender denne e-posten bør du selvsagt forklare hvorfor de bør sponse deg. Her skal du selge inn tanken på at de kommer til å tjene på sponsingen! Så tenk på det som en slags jobbsøknad hvor du trekker frem hvorfor Instagram-profilen din er perfekt for akkurat deres brand.

Du må rett og slett selge deg selv i denne e-posten, og en god e-post skal klare å formidle hvorfor det er bra for brandet å sponse deg.

Instagram logo

Det er langt ifra alle brands som tar seg tid til å svare på forespørsler, så man må tale både dette og det å få negative svar.

Noen liker å sende e-post til mange brands hver uke, og satse på at hvis man spør nok brands kommer én av dem til å svare ja før eller siden.

Bør man begrense hvor mange sponsorer man takker ja til?

Det er mange som takker ja til alle tilbudene man får, men hvis man har hele profilen full av shoutouts og reklame blir det på et punkt veldig kjedelig for følgerne dine, og kan til og med virke avskrekkende for nye brands. Så bruk hodet litt, og ikke ha altfor mye reklame på Instagram-profilen din. Fokuser heller på gode sponsoravtaler enn mange.

Innlegg eller story?

Noen brands ønsker å få publisert både innlegg og storyer i bytte mot at de sponser deg, mens andre er fornøyde med stories. Du bestemmer jo selv hva du er komfortabel med, men om du ikke vil at de skal få et eget innlegg kan du regne med å miste en del potensielle sponsoravtaler.

Flere følgere øker sjansen din for å få sponsor!

Jo flere følgere du har, jo større er sjansen for at brands vil sponse deg. Det sier seg jo selv at de ønsker å nå ut til flest mulig folk i målgruppen sin, og da er det jo ikke veldig fornuftig å kaste sponsede produkter på noen som bare har 50 følgere. Om de heller gir de samme produktene til noen med 5 000 følgere har de plutselig fått nådd 100 ganger så mange mennesker for samme prisen.

Om du sliter med å få sponsorer kan det derfor være lurt å jobbe med å få en bedre Instagram-profil. Jo flere følgere, jo flere kommentarer, og jo mer aktivitet du får på profilen din, jo mer attraktiv er du for sponsorer.

En del brands vil også sette krav til hvem de vil sponse, så det kan hende at du ikke er aktuell for noen brands på grunn av hva slags innhold du publiserer. Det får jo bare være greit, for brandsene står jo fritt til å velge hvem de vil sponse, og hvilke krav de har for å godta en sponsor.

Lag en ordentlig avtale med sponsoren

For å unngå at noen misforstår hva dere faktisk blir enige om bør du sette deg ned og skrive en slags kontrakt eller oppsummering av sponsoravtalen hvis ikke brandet gjør dette. Der bør det være avklart hva du får som sponsor, og hva sponsoren får. Om du for eksempel poster 2 innlegg fordelt med én måneds mellomrom og 4 storyer i bytte mot en pakke med treningsklær, bør dette være inkludert i teksten.

Da kan ingen av dere føle dere snytt av avtalen, og heller ha en opplevelse som er positiv for dere begge. Noen har opplevd at brands i ettertid maser om mer eksponering, og slikt vil du jo selvsagt kunne unngå når du lager en tydelig avtale med dem.

Husk at en kontrakt eller avtale du selv lager og sender på e-post er 100 % gyldig som kontrakt så lenge du får en bekreftelse på at den er godtatt av den andre parten.

Les også:

Legg igjen en kommentar