Hvordan fjerne dun fra ansiktet

Det er veldig mange kvinner og jenter som har litt hårvekst på overleppa eller andre steder i ansiktet, og opplever denne lille dunen som problematisk. Selv om det er helt normalt å ha litt dun i ansiktet er det lov å føle seg usikker som følge av det, og det er flere måter man kan fjerne dun fra ansiktet på uten at det forverrer problemet.

Det er flere måter å fjerne litt dun fra ansiktet på, og den enkleste måten er ved å bruke en epilator. Epilatorer kan kjøpes for noen få hundrelapper, og er spesiallaget for å fjerne uønsket hår fra kroppen. Andre alternativet er å fjerne dunen fra ansiktet med voks, nappe dem med pinsett, eller ta laserbehandling. Barbering frarådes.

Nedenfor skal vi se nærmere på noen av de ulike måtene man kan fjerne dun fra ansiktet på, og hvordan man går frem for å fjerne dunen. Og selvsagt på fordeler og ulemper med de ulike metodene.

Slik fjerner du dun fra ansiktet med en epilator

Epilatorer er elektriske duppeditter som fjerner småhår. Disse kan brukes til både hår i ansiktet, legger, armer og andre steder på kroppen hvor man får små hår som dukker opp. De fleste er godt fornøyde med epilatorer, og de gjør stort sett en god jobb. Ulempen er at de er litt dyre i innkjøp, men til gjengjeld varer de evig så lenge de behandles forsiktig.

Det finnes enkle epilatorer som fungerer OK til å fjerne dun i ansiktet for rundt 500 kroner, men det er også mer avanserte maskiner som denne epilatoren til rundt 1 500 kroner hvor man får med ulike tupper, inkludert én som er spesiallaget for å fjerne dun fra ansiktet.

Hvis du synes det er OK med en enkel sak som kan lugge litt fungerer de billige helt greit, men du får selvsagt mer kvalitet i å velge en av de dyrere modellene. Personlig er vi glad i de som har eget hode som er beregnet for ansiktshår istedenfor de store og kronglete munnstykkene som kommer som standard og som er beregnet for legger og armer.

Med epilatoren i hånden er det bare å slå den på og dra den forsiktet over hårene i ansiktet. De fleste forsvinner første gangen, men det kan hende du må jobbe litt for å bli kvitt alle hårene.

Etter noen uker vokser hårene ut igjen, så man må bruke epilatoren omtrent hver 3. til 4. uke for å holde dunen vekk fra ansiktet. I motsetning til hva mange tror er verken hårene mørkere eller tykkere når de vokser ut igjen, så det blir ikke «forverret» av å bruke epilator.

Slik fjerner du dun fra ansiktet med pinsett, voks eller barberhøvel

Det er fint mulig å fjerne dun fra ansiktet ved å nappe vekk hårene med pinsett. Det er jo enkelt og greit, og trenger også vedlikehold omtrent hver 3 – 4 uke for at det ikke skal komme nye hår.

Voksing fungerer også greit, og det finnes egne voksstrips som er spesiallaget for å fjerne ansiktshår. Et godt valg et Veet Essential voksstrips ansikt. Med voks trenger man også å fjerne hårene på nytt etter 3 – 4 ukers tid.

Barberhøvel kan fungere OK, men her får man ikke med seg verken rot eller spesielt langt inn på håret, og da vil de komme tilbake etter bare noen få dager. Derfor er både napping med pinsett og voks mye heller anbefalt.

Igjen er det ikke slik at nye hår verken er tykkere eller mørkere enn de gamle, verken med barberhøvel, voks eller napping.

Bruker laserbehandling for å fjerne dun fra ansiktet permanent

Hvis du synes det er altfor stress å skulle nappe eller fjerne dun fra ansiktet annenhver uke kan du vurdere å ta laserbehandling for å fjerne håret fra ansiktet. Med laserbehandling fjerner man hårsekken og hårroten, og håret kan aldri vokse ut igjen, så fjerningen er permanent.

Det er to muligheter for å bruker laserbehandling for å fjerne hår fra ansiktet permanent:

  1. Egen laser hjemme.
  2. På klinikk.

Med egen laserbehandling hjemme kan man kjøpe et apparat som pulserer mot huden. Når dette skjer dreper den hårsekker under huden, og fra disse kan det aldri vokse hår igjen.

En laserhårfjerner (kalles for IPL) koster gjerne 3 – 6 tusen kroner, og et godt valg er denne fra Braun. Denne er godkjent for å kunne brukes i ansiktet, i motsetning til mange andre hjemmelasere som kun er ment for legger og armer.

Om du heller ønsker å fjerne dun fra ansiktet på en klinikk er det også mulig. Dette gjøres først og fremst på private klinikker som tilbyr ulike typer skjønnhetsbehandlinger og plastisk kirurgi. Prisen kommer trolig på langt over det en IPL koster, for man trenger alt mellom 4 og 10 behandlinger før alle hårsekkene er ødelagt på et område.

Denne artikkelen inneholder annonser for Computersalg og Farmasiet.

Les også:

Legg igjen en kommentar