Hvordan få flere følgere på Instagram

Ønsker du å få flere følgere på Instagram? Denne artikkelen gir deg nøkkelen til suksess for å bygge en stor følgerskare i det norske markedet.

For å få flere følgere på Instagram, fokuser på å produsere kvalitetsinnhold, optimalisere profilen din, samhandle med målgruppen, bruke riktige emneknagger, koble til med influensere og engasjere deg i samarbeid.

Produser kvalitetsinnhold

For å tiltrekke og beholde følgere, er det viktig å produsere innhold av høy kvalitet som appellerer til målgruppen din. Følg disse trinnene for å lage engasjerende innhold:

 1. Finn din nisje: Finn ut hva som gjør profilen din unik og interessant for potensielle følgere. Velg en nisje som du er lidenskapelig opptatt av, og som vil interessere målgruppen din.
 2. Vær konsekvent: Publiser innhold regelmessig, og hold deg til en konsekvent stil og tone. Dette vil hjelpe følgere med å kjenne igjen og knytte seg til profilen din.
 3. Bruk varierte formater: Eksperimenter med ulike formater som bilder, videoer, karuseller og Stories for å holde innholdet friskt og engasjerende.

Optimaliser profilen din

En profesjonell og tiltalende profil er avgjørende for å tiltrekke seg nye følgere. Sørg for å:

 1. Velg et brukernavn som er lett å huske: Brukernavnet ditt bør være enkelt og reflektere innholdet i profilen din.
 2. Skriv en interessant bio: Biografien din bør være kort og informativ, og gi potensielle følgere en grunn til å følge deg.
 3. Bruk en høyoppløselig profilbilde: Profilbildet ditt bør være av god kvalitet og representere deg eller merkevaren din på en profesjonell måte.

Samhandle med målgruppen

For å øke antall følgere, er det viktig å samhandle med målgruppen din og bygge relasjoner. Dette kan gjøres ved å:

 1. Svar på kommentarer: Ta deg tid til å svare på kommentarer fra følgere og potensielle følgere. Dette viser at du bryr deg om deres meninger og oppmuntrer til mer engasjement.
 2. Delta i samtaler: Finn og delta i samtaler relatert til nisjen din ved å søke etter relevante emneknagger og kommentere på populære innlegg.
 3. Hold konkurranser og giveaways: Arranger konkurranser og giveaways for å engasjere følgere og tiltrekke nye. Dette kan også hjelpe deg med å bygge omtale rundt profilen din.

Bruk relevante emneknagger

Emneknagger er en effektiv måte å få innholdet ditt oppdaget av nye følgere. Følg disse tipsene for å bruke emneknagger effektivt:

 1. Forsk på populære emneknagger i din nisje: Finn ut hvilke emneknagger som er mest populære innen nisjen din, og bruk dem i innleggene dine for å øke synligheten.
 2. Bruk en blanding av generelle og spesifikke emneknagger: Mens generelle emneknagger kan hjelpe deg med å nå et bredere publikum, kan spesifikke emneknagger hjelpe deg med å nå en mer målrettet og engasjert følgerskare.
 3. Ikke overdriv bruken av emneknagger: Instagram tillater opptil 30 emneknagger per innlegg, men det er viktig å ikke overdrive. Bruk rundt 5-10 relevante emneknagger for å unngå å virke spammy.

Koble til med influensere og andre skapere

Samarbeid med influensere og andre innholdsskapere i din nisje kan bidra til å øke antall følgere:

 1. Identifiser potensielle samarbeidspartnere: Søk etter influensere og innholdsskapere med en lik nisje og følgerskare som deg. Dette sikrer at samarbeidet vil være relevant og interessant for begge parter.
 2. Engasjer deg med deres innhold: Før du foreslår et samarbeid, begynn å engasjere deg med innholdet deres ved å like, kommentere og dele innleggene deres. Dette vil hjelpe deg med å bygge en relasjon og øke sjansene for et vellykket samarbeid.
 3. Samarbeid på innhold: Når du har etablert en relasjon, foreslå å samarbeide på innhold, for eksempel ved å lage en felles Instagram Story, lage en utfordring eller arrangere en konkurranse sammen.

Ved å følge disse strategiene, vil du kunne øke antall følgere på Instagram og skape en engasjert og lojal følgerskare i det norske markedet. Husk at suksess ikke kommer over natten – vær tålmodig og konsekvent i arbeidet ditt, og følgerne vil komme.

Les også:

Legg igjen en kommentar