Hva må til før man kan få AdSense på nettsiden sin? Forklart!

AdSense er Google sitt program for behandling av annonser, og lar alle som eier en nettside, blogg eller lignende kunne plassere annonser på disse. Å plassere disse er enklere enn noen gang, for nå om dagen trenger man kun å plassere en kodesnutt på nettsiden sin, så velger Google selve den beste plasseringen som gir deg optimaliserte inntekter. 

Å bruke AdSense kan være en god måte å tjene litt penger på blogger og nettsider på, men det krever visse spesifikke krav til nettsiden før den kan godkjennes for bruk av annonseprogrammet. Om disse ikke overholdes vil man i beste fall ikke få tilgang til programmet, og i verste fall miste hele AdSense-kontoen sin. Det er med andre ord veldig viktig å sette seg godt inn i hva som skal til for å få en nettside godkjent for å bruke AdSense, og vi har selvfølgelig svaret her.

Les også: Hvordan kan man tjene penger på en nettside man eier?

Sett deg inn i reglene og retningslinjene til AdSense

Det første man må gjøre er å sette seg inn i alle reglene til AdSense, og disse finnes på https://support.google.com/adsense/answer/23921?hl=no. Gå over alle disse før du tenker på å søke på programmet, så vet du hva som må til for å ikke bli kastet ut igjen.

Det er en del type nettsider som ikke godtas, men dette er stort sett kun snakk om ulovlige nettsider (f.eks svindel, oppfordring til selvmord,utpressing og sånt), men ta likevel en titt for å forsikre deg om at ikke nettsiden din faller inn under en av disse kategoriene. 

Et par punkter som en del ser ut til å glemme er en såkalt Privacy Policy. Denne er kjempeviktig, og du får avslag på søknaden dersom du ikke har en. Denne siden er til for å fortelle de besøkende hvordan du samler inn og behandler data som legges igjen, og må inkludere informasjon om cookies og lignende.

Det finnes mange gode Privacy Policy-generatorer på internett som fungerer godt og som godkjennes av Google. 

I tillegg til en Privacy Policy bør man ha en “Om nettsiden”side med informasjon om nettsiden, hvem som driver den og lignende, og en “Kontakt oss”-side med muligheter for å komme i kontakt med de som eier nettsiden. 

Ha nok trafikk og innhold på nettsiden din

Selv om nettsiden din teknisk sett kan godkjennes for AdSense velger fortsatt Google nettsider som godtas med omhu. Det er et krav at det er en del innhold og litt trafikk på nettsiden før man kan få den godkjent for AdSense.

En tommelfingerregel er minst 10-15 artikler spredt ut over noen ukers publisering, og helst minst et par besøk på nettsiden hver dag. 

Disse kravene kan derimot variere, og det ser ikke ut til at det er snakk om absolutte krav, men heller en slags helhetsvurdering av nettsiden. En god tommelfingerregel er å ha litt aktivitet på siden sin, for eksempel ved at det kommer noen innom minst et par ulike artikler hver eneste dag. 

Slik fungerer AdSense

Når nettsiden eller bloggen din er godkjent for å ha AdSense-annonser på nettsiden din kan du enten bruke en kodesnutt for å la Google velge hvor de skal plassere annonser, eller ha spesifikke annonsekoder hvor enn du måtte ønske på nettsiden din.

Når det er i boks trenger egentlig ikke du å gjøre annet enn å jobbe med å få flere besøkende til nettsiden din, for Google tar seg av resten. De bruker en algoritme for å gi brukerne de beste annonsene, basert både på hva du skriver om på nettsiden, så vel som historikken til brukeren som er innom siden din. 

Man får penger av både visninger og klikk, og det kan variere litt etter hvilken annonse som vises. Når man har opparbeidet en samlet sum på minst 600kr kan man få utbetaling, men det trengs jo en del besøk på nettsiden før man når den summen. 

Les også:

Legg igjen en kommentar