Shopping i Praha

Praha er en super destinasjon for shopping, og det er et enormt utvalg av det meste man kan tenke seg å handle her. Shopping i Praha er fordelt på både turistbutikker i gamlebyen, shoppinggater, og ikke minst kjøpesentre. Vi skal se litt nærmere på de beste handlegatene og de største og flotteste kjøpesentrene i byen slik at du enkelt vet hvor du skal gå for å shoppe i Praha.

Handlegater i Praha

Den største handlegaten i Praha heter Na Příkopě, og går fra torget i gamlebyen i retning den moderne delen av byen. Her er det butikker i alle slags prisklasser, og det er mange kjente navn her som H&M, Vero Moda, Zara eller Next. Her kan man få tak i klær, elektronikk, sko og andre slike ting en del billigere enn hjemme i Norge. For de fleste er kanskje denne handlegaten nok for å dekke shoppingbehovet og fylle kofferten til hjemreisen, men det er også flere andre muligheter for de som ennå har litt shoppingkløe. 

Langs Na Příkopě ligger det for øvrig også mange lokale butikker, og mange av disse er overraskende spennende. Her kan man få gjort mange artige kjøp som mange går glipp av fordi de rett og slett holder seg til de kjente navnene. Prisene i disse butikkene er også et par hakk lavere enn hos de internasjonale kjedene. 

Den mest eksklusive handlegaten heter Pařížská og går fra gamlebyen og ned mot elva. Her finner man først og fremst dyre butikker fra kjente motehus og lignende. Her snakker vi om butikker som Prada, Jimmy Choo, Rolex, Gucci, Lacoste, Calvin Klein og mer. Prisnivået på disse er svært mye lavere enn her i Norge, men det er selvsagt ikke direkte billig heller. 

Det er litt billigere i den andre handlegaten som ligger knyttet til Wenzelsplassen. Dette regnes som handelssentrum, og flere av gatene herfra er fulle av shoppingmuligheter. Her finner man mye rimeligere alternativer, inkludert en del kjente butikker. 

Til slutt har vi Karlova Street. Denne ligger i gamlebyen, og har spesialisert seg på lokale varer. Hit kan man dra for å kjøpe ting som smykker, krystall, håndlagde produkter og treprodukter billig. Man finner ikke typisk turistprodukter her, men heller litt dyrere suvenirer for dem som ønsker kvalitet.  

Les også: Guide til ting å finne på i Praha.

Kjøpesentre i Praha

Det er et godt utvalg med kjøpesentre i Praha, og disse har alt fra noen få titalls butikker til mange hundre. Mange mener at kjøpesentrene i Praha er den beste plassen å reise til for shopping, for her er det både billigere og større utvalg enn i handlegatene i sentrum. 

Det mest populære kjøpesenteret i Praha heter Palladium, og er svært populært både blant turister og lokalbefolkningen. Her er det omtrent 180 butikker og 20 ulike spisesteder, og har alt man kan tenke seg i forhold til utvalg. Her finner man de fleste store, internasjonale kleskjedene, så her får man tak i kjente og kjære klær til en brøkdel av prisen du måtte betalt her i Norge. Palladium ligger dessuten rett ved Na Příkopě, så det er enkelt å kombinere en tur hit med en tur langs den beste handlegaten i byen. 

Et lite stykke utenfor sentrum har man også Fashion Outlet Center Prague. Her er det over 75 ulike butikker som alle selger merkeklær til en redusert pris. Her er det ikke så mange av de aller dyreste merkene, men man kan gjøre noen gode kupp på halvdyre merker som Nike, Mango, Tommy Hillfinger og lignende. 

Ellers har man Westfield Chodov, et annet enormt kjøpesenter som ligger litt utenfor selve sentrum. Man kan derimot ta bussen dit for å komme til en av byens beste shoppingdestinasjoner. På dette kjøpesenteret er det over 300 ulike butikker, og et spennende og variert utvalg. Den som elsker å utforske nye butikker bør komme hit, for dette kjøpesenteret er mer rettet mot lokalbefolkningen enn turister. Det er ikke bare dumt, for det betyr lave priser og et kulere utvalg. 

Det er også en del andre og mindre kjøpesentre spredt rundt i Praha, men det er ingen av disse som utpreger seg spesielt og kan tilby noe som ingen av de tre ovenfor kan. 

Les også:

Legg igjen en kommentar