Er det lov med dyr på campingplass? Forklart

Å reise på camping blir stadig mer populært, spesielt nå som ferier internt i Norge ser ut til å bli mer normalt fremover. Her kan man enten leie hytter, slå opp eget telt (hva med et skikkelig glampingtelt?) eller dra til med campingvogn eller bobil. Men hva gjør man med de firbente når man skal på camingferie? Er det i det hele tatt lov å ta med kjæledyret sitt på camping?

Svaret er at hver campingplass bestemmer om det er lov med kjæledyr der selv, men de aller fleste godtar det. Det er noen cammpingplasser hvor verken katter, hunder eller kaniner er velkommene, men de er nokså sjeldne. Så de aller fleste steder kan du fint ta med deg kjæledyret ditt uansett om det er en hund som går i bånd, en hamster som sitter i buret sitt, eller en fugl sommm skal stå i bur utenfor campingvogna.

De aller fleste campingplasser har derimot reglement for å avgjøre hva som er lov eller ikke lov når det kommer til kjæledyr på campingplassen. Dette er for å ha en viss kontroller over hva som skjer der, slik at det ikke er hunder som går fritt rundt og stjeler grillmat på campingplassen.

Ofte kan disse reglene være noe som dette:

  • Kjæledyret må ikke være til plage for andre.
  • Kjæledyret må alltid være i bånd eller bur.
  • Man må rydde opp etter kjæledyret sitt.

Les også: Hvor mye koster en typisk campingplass i året?

Så det er viktig å ha kontroll på dyret sitt på campingplasser. Noen campingplasser har også flere regler enn dette, men da må du nesten sjekke opp reglene for din egen campingplass for å finne ut hva som gjelder der.

Heldigvis er de fleste campingplasser glade i dyr, så som oftest er det ikke noe problem å ta med seg sin firbente kompis på ferien.

Les også: Slik får du lån til campingvogn.

Les også:

Legg igjen en kommentar