Hvor mye koster en typisk campingplass på sesongbasis? Forklart

Det er mange som er glade i campingferier enten det er en stor campingvogn med tilhørende isotelt, eller enklere teltovernattinger på en campingplass. De fleste som foretrekker å tilbringe hele sommerferien i campingvogn på denne måten har gjerne en campingplass, og i denne artikkelen skal vi se litt nærmere på hvor mye det koster for en campingplass. Man betaler som regel en sum per sesong, og sesongen er typisk fra april/mai til september.

En vanlig pris er på mellom 10 000 kr og 15 000 kr per sesong/år. Denne summen gir deg plass på de fleste ålreite campingplassene, og det er godt mulig å få campingplass et sentralt sted på Østlandet i nærheten av sjøen for denne prisen. Campingplasser til under 10 000 kr i året er gjerne på mindre populære steder, eller litt langt vekk fra badeplasser og andre slike ting. Noen campingplasser er dessuten dyrere, og kan komme på opptil ca. 25 000 i året.

Hos noen campingplasser får man stå gratis på vinteren, mens andre også tar seg betalt noen tusenlapper for å få stå der på vintertid. Fasilitetene som dusj, toalett og lignende er for det meste stengt utenfor sesongen, men det er visse campingplasser hvor det faktisk er både lov og mulig å bruke campingplassen utenom sesongen, som for eksempel i høstferien. Dette er selvsagt lurt å sjekke om før man leier der for sesongen.

Les også: Er det lov med dyr på campingplasser? Forklart.

Å ha campingvogn stående på en camping er et godt alternativ til å ha hytte, og man kan spare mye penger på å legge ferien til campingvogna på en campingplass fremfor å kjøpe seg en hytte ved sjøen. Det er dessuten en veldig sosial affære, men selv om det er relativt billig koster det en del penger for en ålreit campingvogn, samt at campingplassen må betales per år.

Store forskjeller i pris

Som man kanskje forventer er det store prisforskjeller når det kommer til sesongpriser på en campingvogn. De billigste campingplassene har gjerne en pris på rundt 6-7 000 kroner for en sesong, mens de dyreste campingplassene kan ta rundt 20 000 per sesong. Det er med andre ord godt over dobbelt så dyrt på de mest ettertraktede campingplassene sammenlignet med de som ligger litt lenger vekk fra de mest populære områdene.

Her er det altså store variasjoner i pris, men jevnt over får man jo det man betaler for. Om du går opp i pris får du typisk bedre beliggenhet, bedre fasiliteter og bedre badetilbud i området.

Les også: Slik får du lån til campingvogna.

Dyrest på Østlandet

Det kommer heller kanskje ikke som noen overraskelse at det er dyrest på campingplassene på Østlandet, spesielt de som ligger langs kysten i nærheten av Oslo. Områder i Vestfold er også veldig populære, spesielt i nærheten av Stavern. Som med alt annet vil etterspørselen ha stor påvirkning på prisen.

Jo lenger vekk fra storbyene du kommer, jo billigere blir campingplassene på et generelt unntak. Det er selvsagt store unntak her, som f.eks på Lofoten eller andre populære turistområder som ligger et stykke fra storbyer.

Hva er det som bestemmer prisen?

Det er ikke bare beliggenheten og nærhet til sjøen som er med på å bestemme prisen, og også fasilitetene og standarden på disse spiller en stor rolle. Campingplasser på den lavere siden av prisnivået har gjerne veldig begrensede fasiliteter, mens dyrere campingplasser kan ha store lekeplasser, flotte garderober og dusjer for gjestene, kaféer og butikker.

Les også:

Legg igjen en kommentar